Ο δημος της Κω, πρώτος δημιούργησε Διεύθυνση Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης στην Ελλάδα
Τουρισμός
05/02/2022

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του κινηματογράφου Ορφέα, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου (τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων)  η νέα οπτική ταυτότητα του τουριστικού προορισμού Κως, με την παρουσία εκπροσώπων φορέων και μεμονωμένων ανθρώπων του Τουρισμού , χωρίς την παρουσία τελικά της Υφ. Τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη , η οποία δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση, λόγω ανειλημμένων κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων.

Η Κως επανσυστήνεται στην τουριστική αγορά, μετά covid εποχή, τόνισε στον χαιρετισμό της η αντιδήμαρχος Τουρισμού Σέβη Βλάχου, η οποία υπογράμμισε πως η παρουσίαση έχει επιστημονικά κριτήρια αλλά πάνω από όλα έχει τη βούληση ότι θέλουμε ένα πάμε την Κω ένα βήμα μπροστά. Η Κως, έχει κερδίσει  με τον ανθρωπισμό και την επαγγελματικότητα των ανθρώπων της σημείωσε η κ.Βλάχου η οποία στη συνέχεια  ανέγνωσε το χαιρετισμό της υφυπουργού τουρισμού κ.Ζαχαράκη , ενώ ανέφερε πως χαιρετισμό  απέστειλαν οι  βουλευτές της περιοχής μας. 

Στη συνέχεια ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς υπογράμμισε πως η οπτική ταυτότητα της Κω, θα ακολουθεί το δήμο σε όλα του τα βήματα, μιας φιλοσοφίας που τα στελέχη της δημοτικής αρχής υπηρετούν με προσήλωση. Επεσήμανε πως όταν ανέλαβε καθήκοντα η νυν δημοτική αρχή  είχε στόχο την αναβίωση του Ενιαίου Φορέα τουρισμού, όμως οι εξελίξεις έδωσαν την ευκαιρία στον δήμο να δημιουργήσει Αναπτυξιακό Οργανισμό μέσα στον οποίο μπορεί να συνυπάρχει η πολιτική του τουρισμού και μάλιστα ο δήμος της Κω, είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που δημιούργησε  Διεύθυνση Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ