Όμιλος: Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου , θέτουμε τους προβληματισμούς μας σε δημόσια συζήτηση
Πολιτική
22/09/2024

Αγαπητοί συμπατριώτες μας

Η πρόταση του Ομίλου μας για την ριζική αλλαγή των συστημάτων διακυβέρνησης με αποκέντρωση ευθυνών, αρμοδιοτήτων και πόρων στους Δήμους είναι γνωστό ότι θα προσκρούσει στην άρνηση του κατεστημένου συγκεντρωτικού συστήματος των πολιτικών και των κομμάτων να μεταβιβάσουν μέρος των εξουσιών τους στους Δήμους!

Οι περισσότεροι που σήμερα κατέχουν σε όλα τα κόμματα την εξουσία έχουν ως μόνιμη επωδό και δικαιολογία την σημερινή κατάσταση της διοίκησης των Δήμων και την ανικανότητα των Δημάρχων να διοικήσουν σωστά τον τόπο τους. Και το δυστύχημα είναι ότι αυτή η αιτιολογία συμπαρασύρει και τις απόψεις των πολιτών!

Ωχ λένε! Σε αυτόν τον Δήμο! Σε αυτόν τον Δήμαρχο! Σε αυτούς θα δώσουν το χρήμα και την εξουσία!

 

 Αγαπητοί μας συμπατριώτες,

 

Στα κράτη της Ευρώπης, όπου όλες οι τοπικές υποθέσεις για την υγεία, την εκπαίδευση, την ποιότητα ζωής, την στέγη και την κοινωνική μέριμνα ανήκουν στους Δήμους, οι Δήμοι στην Ελλάδα δυστυχώς μέχρι σήμερα λειτουργούν με συγκεντρωτικό σύστημα διακυβέρνησης και είναι εξαρτημένοι πλήρως από την κεντρική και περιφερειακή διοίκηση!

 

Δυστυχώς για την κατάσταση στους Δήμους και τον αποκλεισμό των κοινωνιών στην διαχείριση της δικής τους τύχης και ζωής, ενώ την ευθύνη την έχουν οι ίδιοι, επιχειρούν να μας πείσουν αιτιολογώντας την άρνηση τους για την δημιουργία ισχυρών κοινωνιών στην σημερινή κατάσταση και αδυναμία των Δήμων!

 

Αυτή η τραγική κατάσταση που αποκλείει την κοινωνία να διαχειριστεί μόνη της, με συλλογικά συστήματα, τα δικά της τοπικά προβλήματα δεν μπορεί να συνεχίζεται. Δεν μπορεί την ζωή και την περιουσία μας να την διαφεντεύουν μακρινές αρχές! Και αξίζει να προβληματιστούμε και να δώσουμε απαντήσεις για τους λόγους που η κοινωνία μας και οι πολίτες αποκλείονται από την συμμετοχή τους στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

 

Την Κυριακή στις 29 Σεπτεμβρίου στις 6.15 μ.μ. στο Χάνι, ο Όμιλος μας θέτει τους προβληματισμούς και τις αγωνίες μας σε δημόσια συζήτηση με την παρουσία έγκριτων επιστημόνων, του Συνταγματολόγου κ. Κώστα Μποτόπουλου και του πολιτικού επιστήμονα και αναλυτή κ. Λευτέρη Κουσούλη.

 

Προχωρήσαμε στην οργάνωση αυτής της συνάντησης και του διαλόγου μαζί σας θεωρώντας ότι οι προβληματισμοί όλων μας και τα συμπεράσματα που θα εξαχθούν θα μας ωφελήσουν.

 

Με εκτίμηση. Όμιλος για την Δημοκρατία και την Αυτοδιοίκηση