«Λύγισε» στο φινάλε η Δόξα Καρδάμαινας στην Λίνδο
Αθλητισμός
22/09/2024

Σε μια σπουδαία αναμέτρηση με συγκινήσεις ως το φινάλε ο Κλεόβουλος Λίνδου κατάφερε να επικρατήσει δύσκολα με 3-2 της Δόξας Καρδάμαινας στο γήπεδο Λίνδου. Έβγαλε εκλάμψεις ποιότητας μεσοεπιθετικά ο Κλεόβουλος κατά διαστήματα, με την Δόξα να παρουσιάζεται αρκετά μαχητική μέχρι το φινάλε. Διακογεωργίου(δις) και Κοτολάκου στο φινάλε τα τέρματα των γηπεδούχων, Ατσαλάκης και Πης αυτά των φιλοξενουμένων. Φωνάζουν για το ακυρωθέν γκολ του Ζερβού οι φιλοξενούμενοι.

Το ματς

Η ομάδα του Γιώργου Σταμάτη και του Μανώλη Οικονόμου θέλησε να μείνει ψηλά στο γήπεδο και να δυσκολέψει την κυκλοφορία της μπάλας από τους γηπεδούχους, κάτι για το έκανε αρκετά επιτυχημένα συνολικά στο πρώτο μέρος. Κατάφερε δε στην πρώτη της αξιόλογη επίσκεψη στα αντιπαλα καρέ να προηγηθεί, όταν στο 8ο λεπτό ο Πης έκανε την σέντρα προς τον Ατσαλάκη ο οποίος με κεφαλιά από την "καρδιά" της αντίπαλης περιοχής έγραψε το 1-0. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να βρουν το τέρμα της ισοφάρισης στο 12ο λεπτό, όταν ο Αρφαράς υποδέχθηκε την μπάλα από την πάσα του Παπασταματίου με τον πρώτο να γυρίζει την μπάλα προς τον άξονα εκεί όπου ο επερχόμενος Διακογεωργίου με πλασέ πάνω στην κίνηση έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Δημητρίεβιτς για το 1-1.

Πέρα από αυτό το σημείο, η αναμέτρηση συνεχίστηκε ως το φινάλε του πρώτου μέρους δίχως να έχει ιδιαίτερα καλό ρυθμό. Στο 26' ο Παπασταματίου εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά με τον Μακρυδημήτρη να μένει ξεχασμένος στο δεύτερο δοκάρι και να πλασάρει αναγκάζοντας τον Δημητρίεβιτς σε σπουδαία επέμβαση. Στο 34ο λεπτό η μπάλα στρώθηκε στον Δημουλά που έκανε το σουτ από μακρινή απόσταση με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας, ενώ ο Μολόχας μπλόκαρε εύκολα το σουτ του Ζερβού από μακριά.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, η ομάδα του Παναγιώτη Ζούνη ανέβασε την απόδοσή της με τους μεσοεπιθετικούς της να παίρνουν περισσότερες πρωτοβουλίες. Κατάφερε να φτάσει στην ανατροπή μόλις στο 47ο λεπτό με τον Κορλό να γυρίζει προς το πρώτο δοκάρι εκεί όπου ο Διακογεωργίου βρήκε την μπάλα στο διάβα του και την έσπρωξε στο βάθος της εστίας του Δημητρίεβιτς για το 2-1. Στο 51' ο Μουδάτσος έκανε ένα ευθύβολο σουτ λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Δημητρίεβιτς, Στο 55' ο Διακογεωργίου έβγαλε σε θέση βολής τον Μουδάτσο με όμορφη κάθετη πάσα με τον Δημητρίεβιτς να του λέει "όχι" και τον Κουρζή να απομακρύνει πριν η μπάλα περάσει την τελική γραμμή.

Οι φιλοξενούμενοι παρέμειναν μαχητικοί στην αναμέτρηση παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ και έφτασαν μια "ανάσα" από την ισοφάριση. Στο 59ο λεπτό ο Ατσαλάκης έπειτα από όμορφη ατομική ενέργεια έκανε το σουτ από τα όρια της περιοχής με την μπάλα να κοντράρει στον Μακρυδημήτρη και να σταματάει στην συμβολή των δοκών. Στο 66' ο Αρφαράς βρέθηκε απέναντι στον Δημητρίεβιτς με τον Κουρζή να πέφτει στην πορεία της μπάλας και με σωτήριο τάλκιν να αποσωβεί τον κίνδυνο για την ομάδα του. Η ισοφάριση για την Δόξα ήρθε στο 68ο λεπτό όταν ο Πης εκτέλεσε φάουλ από το ημικύκλιο με τον Μολόχα να μην μπορεί να μπλοκάρει την μπάλα και αυτή να καταλήγει στο βάθος της εστίας του για το 2-2.

Η αναμέτρηση φαινόταν ότι θα κριθεί στις λεπτομέρειες με τις δυο ομάδες αμφότερες να αναζητούν στο γκολ. Στο 69' ήταν η σειρά του Κλεόβουλου να απειλήσει, με την μπάλα να φτάνει στον Μουδάτσο ο οποίος έψαξε το απέναντι παραθυράκι του Δημητρίεβιτς με την μπάλα να φεύγει δίπλα από την συμβολή των δοκών. Στο 73ο λεπτό ο Φούκης έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μολόχα. Στο 76' η μπάλα στρώθηκε στον Διακογεωργίου που αφύλακτος από την καρδιά της περιοχής έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Δημητριέβιτς, Ένα λεπτό αργότερα ο Ζερβός γύρισε για τον Χατζηπαναγιώτη με τον δεύτερο να πλασάρει και να αστοχεί.

Το παιχνίδι κρατούσε συγκινήσεις μέχρι το τελευταίο του λεπτό. Στο 89' ο Φούκης γύρισε για τον Ζερβό που έκανε το γυριστό και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με το γκολ να ακυρώνεται από τον Σταμάτη Αντωνά για φάουλ όσο η μπάλα βρισκόταν στον αέρα. Η συγκεκριμένη απόφαση προκάλεσε τις αντιδράσεις των φιλοξενουμένων που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την εν λόγω φάση. Η λύτρωση για τους γηπεδούχους ήρθε στο 91ο λεπτό όταν ο Μουδάτσος εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά με την μπάλα να μένει στην "καρδιά" της άμυνας των φιλοξενουμένων και τον Κοτολάκου που είχε περάσει λίγο πριν στην αναμέτρηση, να εκμεταλλεύεται την εν λόγω αδράνεια και με εύστοχο πλασέ να νικάει τον Δημητριέβιτς για το 3-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, με τον Κλεόβουλο να ξεκινάει έτσι με το "δεξί" τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα.

MVP:

Ο Αντώνης Διακογεωργίου ήταν ο πολυτιμότερος ποδοσφαιριστής της αναμέτρησης. Σκόραρε δυο τέρματα και βοήθησε τα μέγιστα ώστε να φτάσει η ομάδα του σ' ένα δύσκολο και περιπετειώδες τρίποντο όπως εξελίχθηκε.

Στο ύψος του:

Σπουδαίο παιχνίδι από τον Μάριο Ατσαλάκη ο οποίος σκόραρε, είχε δοκάρι και έδωσε αμέτρητες μάχες τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά δίνοντας βοήθειες σε αρκετές περιπτώσεις. Εξίσου καλή εμφάνιση και από τον Γιάννη Πη που κατέγραψε γκολ και ασίστ.

Διαιτησία:

Αντωνάς Σταμάτης

Βοηθοί: Koκμοτός Ι. - Μοσχής Ε.

Οι συνθέσεις:

Κλεόβουλος Λίνδου  (Παναγιώτης Ζούνης): Μολόχας, Μυριαλλής Γ., Κορλός, Δημουλάς, Μακρυδημήτρης, Κορνάρος(78' Δημητριάδης), Αρφαράς, Μυριαλλής Μ.(88' Κοτολλάκου), Παπασταματίου(58' Τζελάι), Διακογεωργίου, Μουδάτσος

Δόξα Καράμαινας (Γιώργος Σταμάτης - Μανώλης Οικονόμου): Δημητριέβιτς, Χατζηπαναγιώτης, Μπριλάκης, Κουρζής, Κάρλος, Σπύρου(64' Φούκης), Πης, Συνεσίου, Ατσαλάκης, Ζερβός, Μποϊλής(5' Πόγιας λ.τρ.)(81' Ελευθερίου)

XXSPORTS.ORG