«Αφιέρωμα στον Γιάννη Πουλόπουλο», από το Κέντρο Μουσικών Σπουδών Τσαμπίκου Καματερού στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατειων 2024
Πολιτισμός
22/09/2024
Κατάμεστο το Ρωμαϊκό ωδείο, σε μια συναυλία που πλημμύρισε η ψυχή, συναισθήματα..

Στον Γιάννη Πουλόπουλο, έναν αξεπέραστο, πολύ μεγάλο ερμηνευτή, συνθέτη και στιχουργό, που με τη βαθιά μελωδική φωνή και τις εκπληκτικές ερμηνείες του σημάδεψε ανεξίτηλα τον χώρο του τραγουδιού και του κινηματογράφου, είναι αφιερωμένη η συναυλία που διοργάνωσε το Κέντρο Μουσικών Σπουδών Τσαμπίκου Καματερού, στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατειων 2024. Την εκδήλωση "άνοιξε" η αντιδήμαρχος πολιτισμού Ματίνα Βουκελατου Χριστοδουλίδη.

Μια βραδιά με τα τραγούδια -που όλοι αγαπήσαμε- του Γιάννη Πουλόπουλου, σε ύφος μπουάτ, με ένα πιάνο και δύο φωνές.

Συμμετείχαν: Οι Λευτέρης Στεφανόπουλος και Παναγιώτης Κυπραίος στο τραγούδι που μας συνεπήραν  με τις μελωδικές φωνές τους, ενώ στο πιάνο , ο Τσαμπίκος Καματερός, μουσική διεύθυνση & επιμέλεια. Ευχάριστη  νότα  της βραδιάς, οι χορογραφίες, από τον αξέχαστο ελληνικό κινηματογράφο, από τη σχολή χορού Ελένης Δρόσου, που κέρδισαν δικαίως το πιο θερμό χειροκρότημα!

Αξίζει να σημειωθεί πως το Ρωμαϊκό ωδείο έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού -Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου.

Στις 23 Αυγούστου 2020, σε ηλικία 79 ετών, πέθανε ο τραγουδιστής Γιάννης Πουλόπουλος, ένας από τους σημαντικούς Έλληνες ερμηνευτές, του οποίου η φωνή του έχει ταυτιστεί με ορισμένες από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ελληνικής δισκογραφίας.

Φωτογραφίες