Κατασβέστηκε η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα τα ξημερώματα στο Μαστιχάρι
Τοπικά
03/09/2021

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου, τις πρώτες πρωινές ώρες, στην Κω και συγκεκριμένα σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή του Μαστιχαρίου.

Ειδικότερα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία του νησιού μας έλαβε το πρώτο σήμα για πυρκαγιά στις 05:30 τα ξημερώματα, η οποία, σύμφωνα με το στοιχεία, ξεκίνησε από άγνωστη αιτία και πολύ γρήγορα επεκτάθηκε με κατεύθυνση προς την Αντιμάχεια, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Όμως, χάριν στην άμεση ανταπόκριση και τον άριστο συντονισμό των δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Πολιτικής Προστασίας Κω, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο και τελικά κατασβέστηκε στις 09:30 το πρωί.

Επισημαίνεται ότι στο σημείο της φωτιάς, από νωρίς το πρωί, επιχειρούσαν 2 ελικόπτερα, ένα από τη Ρόδο και ένα από τη Σύρο, μετά την άμεση ανταπόκριση του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκο ενώ καταλυτική ήταν η συνδρομή των οχημάτων των Εργοταξίων των Δημοτικών Ενοτήτων Κω και Ηρακλειδών, της ΔΕΥΑΚ, της Λέσχης Καταδρομέων, των εθελοντών μας και ειδικά μελών της οργάνωση "Ελληνική Ομάδα Διάσωσης'' στην Κω αλλά και των ιδιωτών που διαθέτουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ