Κατερίνα Χατζηθωμά : Το 3o Δημοτικό στην ΚΩΑΝ δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα σύγχρονα σχολεία.
Κως
19/09/2024

Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv μίλησε η Κατερίνα Χατζηθωμά- Κυπραίου Αντιδήμαρχος Παιδείας και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω.

Και αναφέρθηκε για το 3ο Δημοτικό σχολείο :

" Ξεκίνησε το σχολείο να λειτουργεί από τις 18 Σεπτεμβρίου. Οι εντυπώσεις από τους γονείς ήταν πολύ καλές και το αγκάλιασαν από εξ αρχής όταν ανακοινώθηκε ότι θα μεταβεί το σχολείο στην ΚΩΑΝ. Το σχολείο στην ΚΩΑΝ έγινε πολύ καλύτερο από ότι περίμενα και δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα σύγχρονα σχολεία. Έχει έξι αίθουσες διδασκαλίας και δύο αίθουσες Η/Υ και ειδικής αγωγής. Προχωράμε και στην περίφραξη, ασφαλτόστρωση, στην στέγαση, στα παγκάκια, και οι Μπασκέτες. Στο σχολείο τα πρωινά θα είναι και η Δημοτική αστυνομία λόγω ότι είναι σε δρόμο ταχείας κυκλοφορίας ενώ το εργοτάξιο έβαλε και τις πινακίδες για την χαμηλή ταχύτητα των οχημάτων. Όσο για το Αζίλο με τα οικονομικά συμφέροντα των εργολάβων που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση. Όλα ξεκίνησαν αφού έγινε ο διαγωνισμός μετά άρχισαν η προσφυγές μεταξύ εργολάβων για να πάρουν το έργο και απόρροια οικονομικών συμφερόντων και καταλήξαμε να ήμαστε στον αέρα. Ευελπιστώ να τελειώσει όλο αυτό και την επόμενη χρονιά να είναι στο χώρο τους.

Για τους προμηθευτές μετά την κατάργηση των σχολικών επιτροπών :

"Oι οφειλές μεταφέρονται σταδιακά στον Δήμο. Οι προμηθευτές καθησυχάζονται όταν τους ενημερώνω ότι δεν θα τα χάσουν αλλά θα πάρει λίγο χρόνο διότι έχουν αλλάξει οι διαδικασίες λόγω μετάβασης από νομικό πρόσωπο στον Δήμο. Από την άλλη και οι υπηρεσίες του Δήμου είναι ΥΠΟ στελεχωμένες και το προσωπικό μειωμένο."

Για το χτίσιμο νέου σχολείου :

"Ο Δήμαρχος έχει κάνει συναντήσεις στην Αθήνα με το ΣΔΙΤ (Υλοποίηση αναπτυξιακών έργων). Έχουν γίνει οι καταγραφές των αναγκών σχετικά με τις σχολικές στέγες και στάλθηκε το αίτημα για νέο σχολείο. Πρέπει όμως να βρεθεί ένα οικόπεδο ώστε να αναγερθεί το νέο γυμνάσιο και από ότι γνωρίζω είναι στον εκτιμητή ώστε να προχωρήσει. Βέβαια να ενημερώσω προτείναμε ένα χώρο προς το Μαρμαρωτό.

Για τα προβλήματα του 1ου Δημοτικού σχολείο και για το χώρο αθλοπαιδιάς στο Ιπποκράτειο Λύκειο

"Για το 1ο Δημοτικό σχολείο έχει μπει στην προηγούμενη Δημοτική περίοδο ένα κονδύλη στον προϋπολογισμό ώστε να γίνει μια υδραυλική μελέτη διότι στο σημείο κάτω στο υπόγειο μπαίνουν νερά και γίνονται προσπάθειες ώστε να εκπονηθεί η μελέτη για το σχολείο.

Για το Ιπποκράτειο Λύκειο έχουμε να κάνουμε με ένα κτίριο ιστορικό για το τόπο μας και οι παρεμβάσεις όποιες και να είναι πρέπει να γίνουν με πολύ προσοχή και αυτό δυσκολεύει ώστε να μην χαλάσει ούτε να αλλοιώσει την ομορφιά των ιστορικών κιτριών του Ιπποκράτειου Λυκείου και το 7ο Δημοτικό σχολείο."

Για τους Παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

" Έχουμε ικανοποιήσει σχεδόν όλες τις αιτήσεις στους παιδικούς σταθμούς τα περισσότερα μέσω vouchers και τα υπόλοιπα λίγα σε αριθμό σε τροφεία"

 

 

 

 

Ρεπορτάζ