Εσπερινός της εορτής του Αγίου Νεομάρτυρος Χρήστου του εκ Πρεβέζης και Ακολουθία της Ι.Παράκλησης της Υπεραγίας Θεοτόκου στον παλαιό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου του Αρρεναγωγείου
Τοπικά
04/08/2024

Με ευλάβεια και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε απόψε στον ιστορικό Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου του Αρρεναγωγείου Κω ο εσπερινός της εορτής του Αγίου Νεομάρτυρος Χρήστου εκ Πρεβέζης και στην συνέχεια η Ιερά Παράκλησις προς την Υπεραγία Θεοτόκου

Χοροστάτησε ο Σεβαμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, ο οποίος και αναφέρθηκε στο θαυμαστό βίο του Αγίου Νεομάρτυρος Χρήστου από την Πρέβεζα.

Τον εσπερινό τέλεσε ο π. Κωνσταντίνος Καματερός και τους ύμνους απέδωσαν κατανυκτικά ο Πρωτοψάλτης-Καθηγητής Γιώργος Σακέλλης και οι Ιεροψάλτες Κωνσταντίνος Χατζηάμαλλος και Νίκος Παπαθωμάς.

Ο Σεβασμιώτατος στηνν ομιλία του τόνισε ότι τα χώματα που πατάμε κρύβουν τα Άγια λείψανα τόσο του Αγίου Νεομάρτυρος Χρήστου από την Πρέβεζα, όσο και του Αγίου Ιωάννου του Ναυκλήρου τα οποία μας προστατεύουν και μας ενδυναμώνουν και είναι άγνωστο πότε θα τα φανερώσει ο Θεός, όπως και της Οσίας Μελούς.

 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ