ΕΠΑΛ Κω: Συνάντηση με εκπροσώπους του ΤΕΕ Δωδεκανήσου, του ΕΒΕΔ και του Δήμου Κω εν όψει υπογραφής μνημονίου συνεργασίας
Τοπικά
07/02/2022

Εν όψει της υπογραφής μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου (ΕΒΕΔ), του Δήμου Κω και του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κω, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022 στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Κω συνάντηση των εκπροσώπων των άνω φορέων κυρίων Γιαννικουρή Αντώνη, Χρυσουλάκη Γεώργιο, Σαράντη Δημήτριο και Παπανικολάου Φίλιππο.

Η συνάντηση εντάσσεται στα πλαίσια επαφών για τη σύσφιξη δεσμών και ανάπτυξη συνεργασιών, οι οποίες συνάδουν με το έργο και τους στόχους των άνω φορέων για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας μέσα από την προώθηση της εξωστρέφειας, της συνεργατικότητας και της δημιουργικότητας σε αναπτυξιακά, τεχνικοοικονομικά και επιστημονικά θέματα, καθώς και με την ιδιαίτερη φύση, δομή και προσανατολισμό του σχολείου.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα οφέλη της από κοινού ανάληψης πρωτοβουλιών, στήριξης καινοτομιών και υλοποίησης έργων και δράσεων με αφετηρία τη συνδιαμόρφωση μνημονίου συνεργασίας δίνοντας έμφαση στη συνδιοργάνωση υβριδικής ημερίδας με θέμα την ασφαλή οδική κυκλοφορία και επίσημους προσκεκλημένους ομιλητές από συναφείς φορείς, καθώς και στην εκπόνηση πρότασης για την κτιριακή επέκταση, αναδιάταξη και ενεργειακή αναβάθμιση του 1ου ΕΠΑ.Λ. Κω.

Επιπλέον, διαπιστώθηκε η ανάγκη προσθήκης της ειδικότητας της Γεωπονίας στο ΕΠΑΛ Κω ώστε να υποστηριχθεί η πρωτογενής παραγωγή του νησιού και οι νέοι αγρότες.

Στα πλαίσια αυτά, συζητήθηκε η ιστορική πραγματικότητα της λειτουργίας Γεωργικής Σχολής και Πρότυπου - Εκπαιδευτικού αγροκτήματος από τους Ιταλούς κατακτητές, κάτι που πέραν των άλλων καθιστά και ιστορική υποχρέωση την προσθήκη τομέα Γεωπονίας στο ΕΠΑΛ Κω και τη διεκδίκηση ίδρυσης και λειτουργίας στην Κω Ανώτερης Γεωργικής σχολής στις εγκαταστάσεις του Λινοποτίου.