Γιάννης Καμπανής: Η εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου με τον Δήμο της Κω παράγει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα
Πολιτική
07/05/2021

Ιδιαίτερα σημαντική και εποικοδομητική χαρακτήρισε σε δηλώσεις του στο Kos TV, την διήμερη παρουσία του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου στην Κω ο Έπαρχος Γιάννης Καμπανής επισημαίνοντας την σημασία προτεραιοποίησης αλλά και της άμεσης δρομολόγησης υφιστάμενων και νέων δημοπρατούμενων έργων με την χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο νησί μας. Ο κ. Καμπανής τόνισε ακόμη ότι η εξαιρετική συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με τον Δήμο της Κω, φαίνεται ξεκάθαρα ότι αποδίδει καρπούς και παράγει απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα για την κοινωνία και τους πολίτες της Κω. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Περιφερειάρχης κατά την πρώτη μέρα παρουσίας του στο νησί μας πραγματοποίησε σύσκεψη στο Επαρχείο Κω, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του, τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Χαλκιδιό, τον Έπαρχο Κω Γιάννη Καμπανή, τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Γιάννη Κρητικό και την Περιφερειακή Σύμβουλο Ευρυδίκη Νάκη. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός δράσης της Περιφερειακής Αρχής, καθώς σχεδιάστηκε και είτε βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης είτε της συμβασιοποίησης με τους αναδόχους, είτε υλοποιείται, μια σειρά από πολύ μεγάλα έργα τα οποία θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα και το επίπεδο ασφάλειας του επαρχιακού οδικού δικτύου. Πρόκειται για έργα που αφορούν τη βελτίωση του τάπητα, την προσθήκη στηθαίων ασφαλείας, τον ηλεκτροφωτισμό, την καθαριότητα, την τεχνική εποπτεία του οδικού δικτύου κλπ, και όλα σε πολυετή βάση συνεργασίας με τους αναδόχους.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, όπου είναι σε εξέλιξη η μεγαλύτερη ψηφιακή διαφημιστική καμπάνια που έγινε ποτέ σε όλες τις αγορές υψηλού ενδιαφέροντος από όπου αντλούμε επισκέπτες, καθώς και συμφωνίες συνεργασίας με αεροπορικές εταιρείες και τουριστικούς οργανισμούς του εξωτερικού.

Σε ό,τι αφορά την αύξηση του ρυθμού των εμβολιασμών, ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε για την συνεννόηση με την 2η ΥΠΕ να προστεθούν άμεσα στο νησί της Κω δύο νέες γραμμές εμβολιασμού.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ