Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης στην Έπαρχο Κω-Νισύρου Ντίνα Σβύνου
Πολιτική
06/08/2024

Την Έπαρχο Κω-Νισύρου Ντίνα Σβύνου,  συνάντησε ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. 

Η Έπαρχος αφού αρχικά καλωσόρισε τον κ.Γεωργιάδη, ανέφερε πως είναι σίγουρη πως θα κάνει το μέγιστο δυνατό προκειμένου να συμβάλει να διορθωθούν κάποιες καταστάσεις που ταλαιπωρούν το νησί εδώ και καιρό. Παράλληλα επισήμανε εν συντομία τα προβλήματα του νοσοκομείου. Τόνισε πως η Περιφέρεια και ο επιχειρηματικός κόσμος της Κω εμπράκτως είναι δίπλα του και πως με ενότητα οφείλουν να δουλέψουν για τη μεγαλύτερη ανάγκη των κατοίκων του νησιού, που είναι η υγεία.

Αναφέρθηκε παράλληλα στα κίνητρα των γιατρών αλλά και στην αξιοποίηση ακινήτων για τη δημιουργία κατοικιών για τους γιατρούς που θα έρχονται στο νησί μας.

Παρών και ο Αντιπεριφερειάρχης Μπάμπης Ναβροζίδης ο οποίος με τη σειρά του καλωσόρισε τον υπουργό τονίζοντας πως τον τιμάει η παρουσία του στην Κω, μιας και δείχνει ότι θέλει να λύσει το πρόβλημα πραγματικά ενώ προσέθεσε πως γνωρίζει πως η επικοινωνία του με τον Περιφερειάρχη είναι καθημερινή.

Ο κ.Γεωργιάδης με τη σειρά του ανέφερε πως το Νότιο Αιγαίο διαθέτει από τους καλύτερους Περιφερειάρχες. Συμπλήρωσε πως το τελευταίο διάστημα έγινε γνωστό στην Ελλάδα, το γεγονός της έλλειψης παθολόγων στην Κω. Συμπλήρωσε πως θα προτιμούσε να είχαν βρεθεί συναινετικές λύσεις από την αρχή, αλλά αυτό δεν κατέστει εφικτό και έγινε στην πορεία. Θεωρεί πως αν το νοσοκομείο αποκτήσει τους τέσσερις παθολόγους, ένα δύο καρδιολόγους και ένα δύο παιδιάτρους θα είναι το τέλειο. Πρόσθεσε πως κατά τα άλλα το νοσοκομείο είναι σε καλή κατάσταση, έχει φροντιστή, έχει αυξήσει τον προϋπολογισμό του, κάνει χειρουργεία και δεν είναι μόνο ένα νοσοκομείο με προβλήματα, όπως παρουσιάζεται αλλά έχει και επιτυχίες και τα πράγματα είναι καλύτερα φέτος από ό,τι πέρσι.

Τέλος πρόσθεσε πως η νησιωτικότητα από μόνη της δημιουργεί προβλήματα και το θέμα του ανθρώπινου δυναμικού στα νοσοκομεία είναι μεγάλο πανευρωπαϊκά.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ