Δήλωση του υποψήφιου προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής Χάρη Δούκα, στο πλαίσιο των επισκέψεων του στην Κω
Πολιτική
30/07/2024

Στο πλαίσιο των επισκέψεων του στην Κω, ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, με την ιδιότητα του υποψηφίου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ,  συναντήθηκε με εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ σε μια χαλαρή συζήτηση  στο meeting room του ξενοδοχείου «kos Aktis Art Hotel» , απευθύνοντας μήνυμα ελπίδας, συστράτευσης και προοπτικής για το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ. 

Στην επαφή του με παραγωγικούς φορείς και τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, του έθεσαν τα προβλήματα της δημόσιας υγείας , το ζήτημα του υπερτουρισμού και της φέρουσας ικανότητας του νησιού, ενώ εξέφρασε την ικανοποίηση του από τη διασύνδεση πρωτογενή με τριτογενή τομέα στην Κω, που γίνεται τα τελευταία χρόνια με επιτυχία.

Ο κ. Δούκας , αναφέρθηκε στον διεκδικητικό ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης , που δυστυχώς δεν έχει αυτονομηθεί αλλά βρίσκεται σε οπισθοδρόμηση και πρέπει να αλλάξει με κοινή προσπάθεια όλων των δημάρχων. 

Το διακύβευμα που θέτει ο ίδιος για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ είναι να ανοίξει το κόμμα στην κοινωνία ώστε να αποκτήσει ξανά τον κινηματικό του χαρακτήρα, που έχει -χρόνια τώρα- απωλέσει, με συνεργασία , με περισσότερο «εμείς» και λιγότερο «εγώ». Στόχος μας και δέσμευσή μας, είναι να συνεργαστούμε για να σταθούμε δίπλα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επισήμανε ο κ.Δούκας με προσπάθειες ενίσχυσης του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας και της παιδείας.

Κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια αυτή στις 6 του Οκτώβρη, τονίζοντας τη σημασία της αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης για την επίτευξη των στόχων, για μια δημοκρατική ανατροπή που θα βάλει «φρένο» στα υπερκέρδη, ώστε να σταματήσουν οι κοινωνικές ανισότητες .

Τέλος, συναντήθηκε με στελέχη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής , συζητώντας  ζητήματα τοπικού και πολιτικού ενδιαφέροντος

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ