“ΜΑΖΙ” μας... Ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς συνέντευξη για όλα, όσα συμβαίνουν
Κως
02/08/2024

Στην εκπομπή "ΜΑΖΙ στο ΚosTv" μίλησε ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς για τα όσα συμβαίνουν μεταξύ του Δήμου Κω και του ΦοΔΣΑ σχετικά με την μεταφορά απορριμμάτων από την Κάλυμνο στην Κω.

Για το Νοσοκομείο Κω

Για το πως διέρρευσε και βγήκε το απόσπασμα δημόσια με την συνάντηση που είχαν οι φορείς με τον Υπουργό Υγείας.

Για την καθαριότητα και τα όσα συμβαίνουν με τους ιδιώτες και με την κυβέρνηση στο θέμα αυτό.

Για το 3ο Δημοτικό σχολείο

Για τους μετανάστες στο Πυλί.

Για τον 17χρονο σταρ της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας που ήρθε στο νησί μας για διακοπές.

Για τον Υπέρ τουρισμό στην Κω

Για την Λειψυδρία στην Κω αν θα υπάρξει πρόβλημα ;

Και για την την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του Παναγιώτη Αβρίθη από τη Δημοτική Αρχή και την «Ισχυρή Κω»

 

 

 

 

 

ΦοΔΣΑ

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο παρελθόν και πώς φτάσαμε εδώ με τις επιστολές να πάνε και να έρχονται μεταξύ Δήμου Κω και ΦοΔΣΑ. Παράλληλα δεν κρύβει και την δυσαρέσκεια που μέχρι και σήμερα ο Δήμαρχος Καλυμνίων Γιάννης Μαστροκούκος δεν τον πήρε τηλέφωνο για το τι σχεδιάζει και τι πρόκειται η σκέφτεται να κάνει όσο αφορά με την μεταφορά των απορριμμάτων. Ο Δήμαρχος απαντά με αναλυτικό τρόπο για τα όσα αναφέρει σε επιστολή του ο ΦοΔΣΑ ότι "ψηφίσατε θετικά και είχατε γνώση ως μέλος του ΔΣ του ΦΟΣΔΑ και αφορούσε τον σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων και την μεταφορά προς το διπλανό νησί που είναι η Κως τα απορρίμματα από την Κάλυμνο" λέγοντας ότι ψήφισε την Δεματοποίηση η την θαλάσσια μεταφορά σε αδειοδοτημένο αποδέκτη που είναι ο ΧΥΤΑ. Άδεια έχει η Ρόδος και η Κρήτη και όχι η Κως. Στην Δεματοποίηση γίνεται αποθήκευση και μεταφορά σε μονάδα επεξεργασίας. Στις 1/06/2023 ενέκρινε η περιφέρεια και η Κάλυμνος για δεματοποίηση και αποθήκευση και στην συνέχεια μονάδα επεξεργασίας αλλά ποτέ δεν μπήκε το θέμα ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ και μάλιστα στην νήσο Κω. Η Κάλυμνος δέχτηκε την απόφαση που είχαμε ψηφίσει αλλά με την προηγούμενη αρχή. Μετά τις εκλογές του Οκτώβρη η νέα δημοτική αρχή αποφάσισε ότι δεν θέλει την Δεματοποίηση και θα μπούν σε κοντέινερ και μετά η μεταφορά τους σε διπλανό νησί χωρίς να ενημερώσει τον Δήμαρχο Κω. Μέχρι και τώρα ο Περιφερειάρχης δεν τηλεφώνησε τον δήμαρχο ούτε το αντίθετο για το θέμα αυτό. Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε ότι η Κως έχει πονέσει και πονάει μετά το μεταναστευτικό και δεν πρέπει να του φορτώνουν και τα σκουπίδια. Ο λαός της Κω δεν το δέχεται αυτό και είναι πάντα δημοκρατικός και συζητά πολιτισμένα για το καλό του τόπου και για το κακό της κοινωνίας της νήσου που εκεί να αντίθετος και θα το επιτρέψει μετά από όσα έχει υποστεί το νησί.

 

Νοσοκομείο Κω

"Από την Ελλάδα έχουν φύγει 14.000 γιατροί στο εξωτερικό. Τι έκανε και πιά ήταν η προσπάθεια ώστε να αναπληρωθούν αυτά τα άτομα. Τα νοσοκομεία έχουν ανάγκη από νέο προσωπικό πως θα γίνει αυτό ; το να παίρνουμε τον έναν γιατρό και να τον πάμε αλλού, έτσι το πρόβλημα δεν λύνεται. Η Κως παράγει πλούτο και στα παίρνουν όλα και δεν σου δίνουν τίποτα με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ανταποκριθούμε στα θέματα της υγείας και καθόμαστε και τσακωνόμαστε η ζητάμε από τον ιδιώτη γιατρό να καλύψει 45 ημέρες μέσα στον Ιούλιο. Στην πρόσκληση για το Νοσοκομείο Κω κανένας γιατρός δεν πρόκειται να ανταποκριθεί. Διότι αν πει ΝΑΙ θα αυτοκτονήσει αν είναι μόνος του σε μια οργανική θέση που πρέπει να είναι τέσσερις και όχι μόνος του. Το δημόσιο σύστημα υγείας θα πρέπει να ενισχυθεί από την Πολιτεία και όχι να αποφεύγει να τα λύση. Ο δήμος έχει επιδοτήσει εννέα επικουρικούς γιατρούς. Ο Κόσμος θα αντιδράσει με όλα αυτά που συμβαίνουν με την ΥΓΕΙΑ του τόπου μας. Yπάρχουν άνθρωποι που αγωνιούν και δεν έχουν να καλύψουν την υγεία τους όταν μεταφέρονται στην Αθήνα επειγόντος ενώ θα έπρεπε να καλυφθεί στο νησί που ζει."

 

 

Ρεπορτάζ