Με μεγαλοπρέπεια εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής Γεννήσεως της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ενοριακό Ναό Καρδάμαινας
Κοινωνικά
07/09/2021

Με λαμπρότητα εψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Γεννήσεως Θεοτόκου, στον ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Ναό Καρδάμαινας, με την παρουσία πολλών πιστών που έσπευσαν για προσκύνηση από διάφορες περιοχές της Κω.

Του Εσπερινού μετ' αρτοκλασίας, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου & Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ. Ο ίδιος, στο λόγο του έθιξε το ζήτημα της κατάρας η οποία είναι μια δαιμόνια αρνητική δύναμη που μπορεί να καταστρέψει τα πάντα και ειδικά εκείνον που την εύχεται. Η Παναγία έφερε όμως στον κόσμο τον Χριστό, για να ξορκίσει το κακό και να σκορπίζει τη γαλήνη στις ψυχές μας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μέλη της Αδελφότητας Καρδάμαινας "Οι Άγιοι Ανάργυροι" φρόντισαν για ακόμη μια χρονιά να μοιραστούν στον κόσμο οι άρτοι και τα γλυκίσματα στον προαύλιο χώρο του Ναού.

Στον Εσπερινό παρεβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, ο Πρόεδρος Κοινότητας Καρδάμαινας, Νίκος Πόγιας, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Πολιτισμού, Γιάννης Κρητικός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Νικολιός Χατζηνικολάου και ο τέως διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Καρδάμαινας, Νικόλαος Ιερομνήμων.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ