Επιταχύνεται η επιχείρηση «Ελευθερία» – Χαμός με τα ραντεβού στους 40-44 ετών
Κοινωνικά
29/04/2021

Σε κομβικό παράγοντα για την επίτευξη της πολυπόθητης ανοσίας αναδεικνύονται οι νεότερες ηλικίες που μπήκαν ήδη στη διαδικασία του εμβολιασμού τις τελευταίες ημέρες. Η εντυπωσιακή, και εν πολλοίς μη αναμενόμενη, ανταπόκρισή τους φαίνεται πως θα αλλάξει επί τα βελτίω το χρονοδιάγραμμα της Επιχείρησης Ελευθερία η οποία ανεβάζει ρυθμό.

Η κατάσταση όπως διαμορφώνεται, έρχεται να καλύψει το κενό που προκάλεσαν τρόπον τινά οι γηραιότεροι οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό έχουν απόσχει από τη διαδικασία.

Από το βράδυ της Μεγάλης Δευτέρας, οπότε και άνοιξε η πλατφόρμα για τους πολίτες 30 έως 39 ετών, ήδη κλείστηκαν πάνω από 100.000 ραντεβού.

Από χτες το βράδυ Μεγάλη Τετάρτη άνοιξε και η πλατφόρμα για τις ηλικίες 40-44, ενώ τρεις μέρες μετά, το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα για τις ηλικίες 45-49 ετών.

 

Χαμός με τα ραντεβού στους 40-44 ετών

Χτες πάντως κυβερνητικές πηγές έσπευσαν να ενημερώσουν ότι λόγω της κατακόρυφης αυξημένης ζήτησης σε ραντεβού από την ηλικιακή ομάδα 30-39 και 40-44 ετών, που άνοιξε χτες το απόγευμα, θα υπάρξει άμεσα απόψε αυξηση εμβολιαστικων γραμμων και νέα εμβολιαστικά κέντρα ώστε να καλυφθούν όλα τα αιτήματα.

Το πρόβλημα ήταν βασικά στον Βόρειο Τομέα της Αττικής, ενώ σήμερα το πρωί η κατάσταση αναμένεται να είναι μακράν καλύτερη.

Πάντως αργότερα ήρθε και η επίσημη ανακοίνωση από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους:

«Με δεδομένη τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών των ηλικιακών ομάδων 30-39 και 40-44 ετών, ανοίγουμε νέες εμβολιαστικές γραμμές διευκολύνοντας τους συμπολίτες μας να βρουν ραντεβού άμεσα».

Υπενθυμίζεται πως για τους πολίτες που δεν έχουν κάνει εγγραφή στην άυλη συνταγογράφηση, η πλατφόρμα ανοίγει σήμερα στις 8 το πρωί.

 

Κικίλιας: Στόχος οι 100.000 εμβολιασμοί την ημέρα

Από την πλευρά του χτες ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε λόγο για καθημερινό σπάσιμο των ημερήσιων εμβολιασμών και όπως τόνισε η επιτάχυνση της διαδικασίας με το άνοιγμα νέων εμβολιαστικών κέντρων ώστε από τις 5 Μαΐου να λειτουργούν σε όλη τη χώρα 1500 εμβολιαστικά κέντρα έχει στόχο «να αγγίξουμε τις 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα».

Ο υπουργός Υγείας πάντως άφησε αιχμές για τις πρωινές δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τον εμβολιασμό των νεότερων ηλικιών με το AstraZeneca λέγοντας ότι «η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει και κάποια όρια».

 

Πηγή: www.tanea.gr