Ξεκίνησε τη λειτουργία της, η νέα Φιλαρμονική Κώων-Πολιτιστικός Σύλλογος, με την επωνυμία «Παναγιώτης Τσακανιάς»
Κοινωνικά
27/08/2024

Ξεκίνησε και επίσημα τη λειτουργία του το νεοϊδρυθέν σωματείο με την  επωνυμία «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΚΩΩΝ- ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΚΑΝΙΑΣ». Πρόκειται για ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , όπου σε αυτό μαθητές θα έχουν την δυνατότητα εκμάθησης μουσικών οργάνων με σκόπο να συμμετέχουν στα μουσικά σύνολα του συλλόγου .

Σκοπός του συλλόγου είναι η καλλιέργεια και προαγωγή της καλλιτεχνικής δημιουργίας, προσφέροντας παράλληλα ανεκτίμητη μουσική παιδεία στα μέλη της με μοναδικό γνώμονα τη διατήρηση, την ανάπτυξη της μουσικής και του πολιτισμού του τόπου, με γνώμονα την αγάπη για την μουσική .

Στα άμεσα σχέδια του συλλόγου είναι η δημιουργία αρκετών μουσικών συνόλων , όπως :

● ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ 

● ΜΠΑΝΤΙΝΑ ΝΕΩΝ

● ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και

● ΧΟΡΩΔΙΑ 

Επικεφαλής του διδακτικού προσωπικού είναι ο αρχιμουσικός Θανάσης Πουλιού , ο οποίος αφιλοκερδώς θα πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των μαθημάτων , έχοντας στο πλευρό του άρτια εκπαιδευμένους δασκάλους μουσικής

Aξίζει να σημειωθεί πως η δημιουργία του συλλόγου  έγινε με πρωτοβουλία γονέων , μαθητών του μαέστρου Θανάση Πουλιού και πρόεδρος του συλλόγου μέχρι τις αρχαιρεσίες είναι ο συμπατριώτης μας  Αντώνης Χατζημιχαήλ.

Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την έπαρχο Κω Ντίνα Σβύνου, παρουσία του αρχιμουσικού Θανάση Πουλιού, ο οποίος συγκινημένος αναφέρθηκε στην ονοματοδοσία του συλλόγου, με το όνομα του αείμνηστου δασκάλου του «Παναγιώτη Τσακανιά».

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ