Επίσκεψη στο νοσοκομείο Ρόδου του υπουργού Υγείας Αδ. Γεωργιάδη - Έντονες αντιδράσεις από τους εργαζόμενους
Κοινωνικά
08/08/2024

Ρεπορτάζ:rodiaki.gr

Με την έντονη αντίδραση των εργαζομένων στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου για την κατάσταση που επικρατεί λόγω της έλλειψης προσωπικού, ήρθε αντιμέτωπος σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης κατά την επίσκεψη του στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

 

Ο υπουργός άκουσε με προσοχή τα προβλήματα των εργαζομένων και εξήγγειλε την άμεση πρόσληψη 50 νοσηλευτών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

 

Ο ίδιος εξήγησε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων, και επεσήμανε πως από το 2019 υπάρχει σημαντική αύξηση στο αριθμό των υπαλλήλων που υπηρετούν στο νοσηλευτικό μας ίδρυμα.

Η τοποθέτηση ωστόσο αυτή του υπουργού προκάλεσε την εκ νέου αντίδραση των εργαζομένων οι οποίοι και επεσήμαναν και την αύξηση των περιστατικών που καλείται να αντιμετωπίσει το νοσοκομείο της Ρόδου κάθε χρόνο, τόσο λόγω των επισκεπτών όσο και λόγω των γύρω νησιών.

Ο κ. Γεωργιάδης προήδρευσε στη συνέχεια σε σύσκεψη που ακολούθησε στο νοσοκομείο με τους γιατρούς και το διοικητή του ιδρύματος, στην οποία παρέστη και ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Σημειώνεται πως στο χώρο έξω από το νοσοκομείο βρέθηκαν εργαζόμενοι και εκπρόσωποι και άλλων φορέων και συλλόγων προς συμπαράσταση στους εργαζόμενους του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.

 

Ρεπορτάζ