Workadu: Τί είναι, ποιούς εξυπηρετεί και πώς ξεκίνησε η startup από την Κω
Κοινωνικά
31/07/2024

Στην κάμερα του Kos tv μίλησε ο προγραμματιστής και δημιουργός της Workadu , Κώος Φρατζής Καραγιάννης, ο οποίος εξηγεί λεπτομερώς τί ακριβώς είναι η συγκεκριμένη πλατφόρμα, τί είναι η startup εταιρεία και με ποιο τρόπο παρέχονται οι λύσεις σε διάφορα ζητήματα οικονομικής φύσης και ψηφιακής οργάνωσης.

Το Moto της Workadu είναι η «επιχειρηματική παιδική χαρά», ένας χώρος όπου συγκεντρώνονται οι ανάγκες μιας μικρής επιχείρησης, από την καθημερινή τιμολόγηση μέχρι και την δημιουργία ψηφιακής εικόνας μέσα από μία ενιαία πλατφόρμα όπου όλα επικοινωνούν.

O κ.Καραγιάννης και η ομάδα του, στην οποία πιστεύει πολύ και τονίζει πως πάντα η ομαδική δουλειά είναι αποδοτικότερη, έδωσε πριν καιρό συνέντευξη στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, η οποία δημοσιεύθηκε προσφάτως, γεγονός που αποδεικνύει τη σημαντικότητα και τη χρησιμότητα της πλατφόρμας που δημιουργήθηκε από το κενό στην αγορά των ημερήσιων κρατήσεων (διαμονή, ενοικίαση οχημάτων κ.α) και στην πορεία προστέθηκαν εργαλεία και δημιουργήθηκε μια απλή πλατφόρμα ψηφιακού μετασχηματισμού μικρών επιχειρήσεων.

Η δημιουργία της ως Workadu ήταν στις αρχές του 2019, ήταν όμως η μετεξέλιξη του «Reservation Engine» που ξεκίνησε το 2014 και αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες της αγοράς για μια πιο ολοκληρωμένη λύση δημιούργησαν την πλατφόρμα Workadu. Το Workadu σχεδιάστηκε με σκοπό να γλιτώνει χρόνο από καθημερινές λειτουργίες της επιχείρησης, έτσι προσφέρονται λύσεις ηλεκτρονικής τιμολόγησης, website-eshop, συστήματος κρατήσεων και όλα αυτά μεμονωμένα αλλά και συνδυαστικά.

Ερωτηθείς για το αν πιθανώς επαγγελματίες ειδικοτήτων που εμπλέκονται στους τομείς που δραστηριοποιείται και η Workadu , όπως πχ. οι λογιστές, ο κ.Καραγιάννης απάντησε πως αντιθέτως, έχουν και οι ίδιοι κατανοήσει πως χρειάζεται μία παράλληλη τεχνολογική υποδομή , προκειμένου να φύγουν από πάνω τους οι λιγότερο χρήσιμες δουλειές και πως κανένα τεχνολογικό προιόν και καμία τεχνητή νοημοσύνη δε μπορεί να υποκαταστήσει την εργασία τους.

 

Ρεπορτάζ