Συνέντευξη τύπου του ομίλου Rotary Κω στα ΜΜΕ για την προσφορά οφθαλμολογικού εξοπλισμού στο νοσοκομείο Κω
Κοινωνικά
08/10/2020

Συνέντευξη τύπου παρεχώρησαν σήμερα το πρωί στα τοπικά ΜΜΕ τα μέλη του ομίλου Rotary Κω παρουσία του διοικητή της περιφέρειας του Γιώργου Μαύρου στο ξενοδοχείο kos aktis για την ενημέρωση ως προς τον οφθαλμολογικό εξοπλισμό αξίας 72. Χιλ. δολαρίων  για τις ανάγκες της κλινικής του νοσοκομείου της Κω. Πρόκειται για αγιογράφο και οφθαλμολογικό υπέρηχο τα οποία προσφέρουν καλύτερες ιατρικές υπηρεσίες  και είναι μηχανήματα που δεν υπάρχουν στο νοσοκομείο της Ρόδου.

Ο διοικητής της περιφέρειας του Ομίλου των Rotary Γιώργος Μαύρος παρευρέθηκε στην σημερινή μέρα μιας και το συγκεκριμένο έργο αποτελεί το μεγαλύτερο του ομίλου της Κω. Ο κ. Μαύρος τόνισε πως οι πυλώνες του Rotary αφορούν στην υγεία, παιδί, νερό και Μητέρα ενώ οι πόροι βρίσκονται από συνεστιάσεις και από συνεργασίες με τους διεθνείς Rotary που συνδράμουν σε τέτοια μεγάλα έργα.

Η οφθαλμίατρος του νοσοκομείου και μέλος του ομίλου, Κατερίνα Γαβαλά τόνισε πως οι νέες τεχνολογίες βοηθούν στη καλύτερη διάγνωση και αντιμετώπιση των παθήσεων . Τα δύο μηχανήματα , ο αγγειογράφος και ο οφθαλμολογικός υπέρηχος θα μειώσουν το κόστος και την ταλαιπωρία των ασθενών. 

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας όπου αγοράστηκαν τα δύο μηχανήματα,  ο κ. Αλεξόπουλος,  αναφέρθηκε στη τεχνολογία τους  υπογραμμίζοντας πως είναι σύγχρονα με λειτουργικά χαρακτηριστικά.

Το μέλος του ομίλου Τσαμπίκος Καματερός αναφέρθηκε στο  ιστορικό της διεκδίκησης του έργου από τους Διεθνείς υπογραμμίζοντας πως ξεκίνησε από 26/05/2018 επί προεδρίας Γιώργου Μαστρογιώργη με σχετικό αίτημα, στις 29/07/2019 υπογράφτηκαν οι όροι της δωρεάς, στις 21/05/20 εγκρίθηκε το έργο και δόθηκε η χρηματοδότηση.

Σε ερώτημα του kostv για τον χώρο που βρίσκονται τα μηχανήματα και αν επαρκεί ο υπάρχον,  η κ. Γαβαλά επισήμανε πως δόθηκε και δεύτερος χώρος όπου εκεί βρίσκονται τα δυο μηχανήματα και θα λειτουργούνται από τους δύο οφθαλμιάτρους της κλινικής. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ