Στην Κω ο 4ος διεθνής διαγωνισμός γαστρονομίας ''World Food Gift Challenge 2023'' με απόφαση της Περιφέρειας Ν.Αιγαίου
Κοινωνικά
13/07/2022

 Ειδικοί σε θέματα γαστρονομίας από 20 χώρες θα βρεθουν στο νησί μας 26-29 Απριλίου 2023

Η Κως θα αποτελέσει την έδρα του 4ου διεθνή διαγωνσμού γαστρονομίας «World Food Gift Challenge 2023» που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Απρίλιο, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ν.Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου.

Στο επίκεντρο αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας παγκόσμιας διοργάνωσης τίθεται ο μικρός τοπικός παραγωγός και τα προϊόντα του που αποτελούν πολύτιμο θησαυρό για τη χώρα μας.

Η προετοιμασία ξεκίνησε ήδη με σύσκεψη εργασίας στο γραφείο του κ.Χατζημάρκου στην οποία συμμετείχε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Οινοτουρισμού καθώς και της Ένωσης Οινοποιών Αμπελουργών Νήσων Αιγαίου, Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, η  οποία σε δηλώσεις της στο Kos Tv, επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα της αγαστής συνεργασίας που έχουν αναπτύξει Κωακοί φορείς, τοπικοί αγροτικοί παραγωγοί κι άνθρωποι της γαστρονομίας θα κοινοποιηθούν σε παγκόσμια κλίμακα, προβάλλοντος με ιδανικό τρόπο τα διαμάντια της εύφορης γης μας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Κω αναμένεται να επισκεφθούν τον Απρίλιο 2023 εκπρόσωποι Περιφερειών, παραγωγοί και ειδικοί σε θέματα γαστρονομίας από 20 περίπου χώρες, μεταξύ των οποίων Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Δανία, Νορβηγία, Σλοβενία, Πορτογαλία, Μέση Ανατολή κ.α., για να λάβουν μέρος σε εργαστήρια και επισκέψεις σε εμβληματικά σημεία του νησιού.

Επίσης, ο Διεθνής Διαγωνισμός Δώρων Τροφίμων της Κω φέρει και μια πρωτιά στην πορεία του θεσμού, καθώς είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί ως αυτόνομη εκδήλωση, κατά το παράδειγμα του European Young Chef.

Αποστολή της διεθνούς κριτικής επιτροπής θα είναι να εντοπίσει εξαιρετικά, μοναδικά γαστρονομικά δώρα και να τα αξιολογήσει σύμφωνα με κριτήρια, όπως: γεύση, ελκυστικότητα, βιωσιμότητα, σύνδεση με την περιοχή από την οποία προέρχονται, αφήγηση, δημιουργικότητα και καινοτομία. Τα καλύτερα προϊόντα θα βραβευθούν σε επίσημη τελετή στις 28 Απριλίου.

Ρεπορτάζ