Δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος στην Κω, 14 έως 18 Οκτωβρίου 2024
Κως
25/09/2024

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» υλοποιεί για δεύτερη φορά στην Κω πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων ελαστογραφίας ήπατος, για συμπολίτες μας 3ης ηλικίας.

Το πρόγραμμα υλοποιείται στο Γενικό Νοσοκομείο-ΚΥ Κω, υπό την Αιγίδα του Δήμου Κω, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και του Ιατρικού Συλλόγου Κω “Ο Ιπποκράτης”, με την πολύτιμη συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας, του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά και την 1η Δημοτική Λέσχη Φιλίας Δήμου Κω.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Σταματία Κανταρζή.

 

-------------------------------------------------------------------

Στην Κω Δωρεάν Πρόγραμμα Ελαστογραφίας Ήπατος για την Τρίτη Ηλικία

Με τίτλο «Αξίζω να Γνωρίζω Plus ΙΙ» και στόχο τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής των ανθρώπων Τρίτης Ηλικίας (65+ ετών), ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» συνεχίζει ακόμα πιο δυναμικά το επιτυχημένο πρόγραμμα παροχής δωρεάν εξετάσεων ελαστογραφίας ήπατος στην Κω από τη Δευτέρα 14 έως και την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024.

Οι δωρεάν εξετάσεις ελαστογραφίας ήπατος θα πραγματοποιηθούν στο Γενικό Νοσοκομείο-ΚΥ Κω, υπό την Αιγίδα του Δήμου Κω, της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και του Ιατρικού Συλλόγου Κω “Ο Ιπποκράτης”, με την πολύτιμη συνεργασία του Κέντρου Κοινότητας, του Κέντρου Κοινότητας με παράρτημα Ρομά και την 1η Δημοτική Λέσχη Φιλίας Δήμου Κω. Ώρες διενέργειας των εξετάσεων: 09:00 - 15:00.

Για ραντεβού και την αποφυγή συνωστισμού, μπορείτε να καλείτε το τηλεφωνικό κέντρο του Συλλόγου «Προμηθέα» στο 211 0122 102.

Η πρωτοβουλία αυτή αποσκοπεί στην ενίσχυση της πρόληψης και της πρώιμης διάγνωσης ηπατικών παθήσεων στους ηλικιωμένους, οι οποίοι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιων ασθενειών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μορφών καρκίνου. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο καρκίνος του ήπατος είναι η 3η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο παγκοσμίως και ο 6ος πιο συχνός καρκίνος.

Η γήρανση του πληθυσμού σε συνδυασμό με αυξημένους παράγοντες κινδύνου, όπως η καθιστική ζωή, η κακή διατροφή και η παχυσαρκία, αποτελούν σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία. Η παχυσαρκία στη μέση και τρίτη ηλικία αυξάνεται ραγδαία, προκαλώντας σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία, όπως η μη αλκοολική ηπατική νόσος και ορισμένες μορφές καρκίνου.

Το πρόγραμμα «Αξίζω να Γνωρίζω Plus ΙΙ» στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στην ενίσχυση της υγείας των ηλικιωμένων, προσφέροντας μια πολύτιμη ευκαιρία για δωρεάν ελαστογραφία ήπατος, με στόχο την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση των ηπατικών παθήσεων.

Το πρόγραμμα υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του ΤΙΜΑ Κοινωφελούς Ιδρύματος.

Λίγα λόγια για τον Προμηθέα

«Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» βρίσκεται από τη στιγμή της ίδρυσής του το 2012 στο πλευρό των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων, στοχεύοντας να γεφυρώσει το χάσμα και να εξαλείψει τις ανισότητες στο χώρο της υγείας. Η παροχή δωρεάν εξετάσεων και η προαγωγή της πρόληψης αποτελούν βασικούς πυλώνες των δράσεων του Συλλόγου»

 

 

Φωτογραφίες