Μεγάλη προσέλευση μουσουλμάνων συμπολιτών μας στο γεύμα του ΒΑΚΟΥΦ Κω στο ''SERIF'' λόγω Ραμαζανιού
Κοινωνικά
27/04/2022

Μεγάλη ήταν η προσέλευση των μουσουλμάνων συμπολιτών μας στο γεύμα που παρέθεσε το ΒΑΚΟΥΦ Κω το βράδυ της Τετάρτης 27 Απριλίου, στο εστιατόριο ''SERIF'' στο Πλατάνι λόγω Ραμαζανιού.

Στις 20:01, ώρα κατά την οποία ολοκληρώθηκε η νηστεία της ημέρας καθώς ήταν η στιγμή δύσης του ηλίου, ο Ιμάμης Ιρφάν Τράμπα, κάνοντας προσευχή σήμανε την έναρξη του γεύματος για όλους τους προσκεκλημένους, τονίζοντας μάλιστα ότι η ημέρα είναι πολύ σημαντική για τη θρησκεία του διότι οι πιστοί ήρθαν πρώτη φορά σε επαφή με το Κοράνι μέσω του προφήτη τους. 

Από τη μεριά της, η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Κω, Ελβάν Κοτζαογλάν, στη σύντομη ομιλία της, ευχαρίστησε τους συμπολίτες που τίμησαν το αποψινό γεύμα ενώ αναφέρθηκε στο νόημα της φιλανθρωπίας και της προσφοράς, αρχές που έχουν πλεονεκτική θέση στη μουσουλμανική θρησκεία. Η ίδια, γνωστοποίησε ότι έχουν μπει σε τροχιά αποκατάστασης εμβληματικά μουσουλμανικά τεμένη της Κω που έχουν υποστεί ζημίες.

Το γεύμα για το Ραμαζάνι που προσέφερε το ΒΑΚΟΥΦ Κω, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου- Αρχαγγέλου Γαβριήλ Πλατανίου, οι βουλευτές Δωδεκανήσου ΝΔ, Βασίλης Υψηλάντης και Ιωάννης Παππάς, ο Έπαρχος Κω-Νισύρου, Ιωάννης Καμπανής, ο τέως βουλευτής Δωδεκανήσου ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματερός, , η πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Κω, Διονυσία Τελλή, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού & Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου, οι Αντιδήμαρχοι Κω, Παναγιώτης Αβρίθης και Σταμάτης Καμπουράκης, ο πρόεδρος Σχολικών Επιτροπών Δήμου Κω, Μάνος Μήτρου, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ν.Αιγαίου, Ευρυδίκη Νάκη, ο δημοτικός σύμβουλος Κω, Γιάννης Φραγκούλης και ο κοινοτικός σύμβουλος Ασφενδιού, Σεβαστιανός Παρβέρης. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ