Το χρόνιο ζήτημα της μη επαρκούς αστικής συγκοινωνίας και τα προβλήματα στη σύνδεση της πόλης Κω με τα χωριά, αναδεικνύει η Ένωση Ξενοδόχων Κω
Κοινωνικά
21/04/2022

Το χρόνιο μείζον ζήτημα της μη επαρκούς αστικής συγκοινωνίας αλλά και των έντονων ελλείψεων όσο αφορά στη σύνδεση της πόλης Κω με τα χωριά του νησιού επισημαίνουν σε επιστολή  προς τον πρόεδρο της ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ με κοινοποίηση στον δήμαρχο Κω και στα ΚΤΕΛ, η Ένωση Ξενοδόχων Κω, με αφορμή  την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, Η Ένωση Ξενοδόχων μεταφέρει τα  έντονα παράπονα των επισκεπτών μας – την έλλειψη συνδέσεων τόσο σε αστικό ιστό της Κω όσο και μεταξύ πόλεως Κω-χωριών, όπως και το γεγονός  ότι η αστική συγκοινωνία ΔΕΝ λειτουργεί Κυριακές! Παράλληλα Καταδεικνύει  την ελλιπέστατη λειτουργία της ΚΤΕΛ ΑΕ, καθώς αποτελεί το μοναδικό -και μονοπωλιακό μέσο για την οικονομική διασύνδεση των χωριών με την πόλη της Κω.

Με αφορμή την απάντηση της ΚΤΕΛ ΑΕ, η  κ. Σβύνου επισημαίνει  πως ουδέποτε η Ένωση Ξενοδόχων Κω , έγινε κοινωνός των προβλημάτων της ΚΤΕΛ ΑΕ και τονίζει πως αυτά  αφορούν σε προβλήματα που οφείλουν οι ίδιοι να αντιμετωπίσουν, όπως κάνει και η Ένωση Ξενοδόχων στον κλάδο της. Επίσης η κ.Σβύνου σημειώνει την έλλειψη συντονισμού μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων με το τουριστικό προϊόν , που έχει ως αποτέλεσμα την κακή εικόνα του νησιού με το άνοιγμα της τουριστικής περιόδου.

Ρεπορτάζ