Στα Δωδεκάνησα καταγράφεται έλλειψη σε όλα σχεδόν τα φάρμακα και τους αντιτετανικούς ορούς
Δωδεκάνησα
05/08/2024

Μεσούσης της θερινής περιόδου, σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου, «αδειάζουν» τα ράφια των φαρμακείων και παρουσιάζεται έλλειψη φαρμάκων (ευρείας κατανάλωσης), ενώ αναμένεται μεγαλύτερη έλλειψη από το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου,  αφού κλείνουν για τις θερινές διακοπές τα εργοστάσια φαρμάκων με τις φαρμακαποθήκες  να παλεύουν να έχουν αποθέματα ικανά για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των πολιτών.

Καταγράφεται έλλειψη σε όλα σχεδόν τα φάρμακα, από τα ευρείας κατανάλωσης μέχρι τα συνταγογραφούμενα αλλά και τους αντιτετανικούς ορούς που είναι εισαγόμενα σκευάσματα, επισημαίνει, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Νίκος Φουτούλης ο οποίος τονίζει  πως «Τα φάρμακα είναι πανάκριβα και τα αποθέματα είναι περιορισμένα με συνέπεια να δημιουργούνται ελλείψεις και να μην εξυπηρετούνται οι ασθενείς» .

Ωστόσο , ο κ.Φουτούλης σημειώνει πως το πρόβλημα με τους αντιτετανικούς ορούς, λύθηκε με την παρέμβαση του συλλόγου. Αξίζει να σημειωθεί πως η χώρα μας δεν παράγει αντιτετανικούς ορούς και η εταιρεία που τους παράγει δίνει  προτεραιότητα στην Ουκρανία εξαιτίας του πολέμου, με αποτέλεσμα να δημιουργείται αυτή η έλλειψη , ενώ ταυτόχρονα η ζήτηση τους στη θερινή περίοδο στη χώρα μας είναι αυξημένη, λόγω των τροχαίων ατυχημάτων

 

 

 

Ρεπορτάζ