Για τη δράση “Ζήσε αθλητικά” και την ένταξη του 3on3 μπάσκετ στους ολυμπιακούς αγώνες , μίλησε στο Κos Τv ο γνωστός πρώην μπασκετμπολίστας , Δημήτρης Παπανικολάου
Αθλητισμός
08/09/2021

Ο καταξιωμένος μπασκετμπολίστας όλων των μεγάλων ελληνικών ομάδων Δημήτρης Παπανικολάου και για πολλά χρόνια βασικό στέλεχος της Εθνικής Ελλάδος, είναι μέλος του προγράμματος του υφυπουργείου αθλητισμού με όνομα “Ζήσε αθλητικά”.

Πρωταρχικός στόχος του πρωτοποριακού προγράμματος «Ζήσε Αθλητικά» είναι η άμεση προώθηση του Αθλητικού Ιδεώδους και του Αθλητικού Ήθους γενικότερα, ως προτύπου της καθημερινής ζωής, μέσα από την κοινωνικοποίηση των νέων στο πλαίσιο της οικογένειας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Στην Οργανωτική Επιτροπή «Ζήσε Αθλητικά», συμμετέχουν κορυφαίες προσωπικότητες του αθλητισμού (Πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες), μαζί με όλους τους αρμόδιους φορείς (Ολυμπιακή Επιτροπή, Παραολυμπιακή Επιτροπή, ΕΣΚΑΝ, εκπρόσωποι συνδέσμων αθλητών ομαδικών αθλημάτων κ.ά.), με τη στήριξη των Περιφερειών και της ΚΕΔΕ.

Παράλληλα ο Δημήτρης Παπανικολάου, δήλωσε πως η ένταξη του 3on3 μπάσκετ στην ολυμπιάδα είναι κάτι πολύ θετικό για το μπάσκετ και για τον αθλητισμό γενικότερα, μιας και επαναφέρει ουσιαστικά τη χαμένη γειτονιά, ειδικά για τους λίγο μεγαλύτερους που είχαν το χρόνο να παίξουν εκεί. Από εκεί γίνονται και οι αθλητές , γιατί εκεί γίνονται και τα πραγματικά αντισώματα και η χαρά του παιχνιδιού. Γενικότερα, οτιδήποτε ωθεί τα παιδιά στον αθλητισμό είναι καλό, μιας και δεν είναι μόνο τα γυμναστικά ωφέλη αλλά και τα ψυχοκοινωνικά (κοινωνικοποίηση, εκμάθηση των διαφορετικών ρόλων μέσα στο παιχνίδι, ηγεσία , συνεργασία κλπ).

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ