Ο προπονητής μπάσκετ της ΑΕ Δικαίου Γιάννης Παπούλης, για το τουρνουά,το αντρικό αλλά και την εθνική κορασίδων
Αθλητισμός
03/09/2021

Ο καθηγητής φυσικής αγωγής και προπονητής μπάσκετ της ΑΕ Δικαίου Γιάννης Παπούλης, μιλάει στο Kos Tv για το τουρνουά που διεξάγεται αυτές τις μέρες, για την αντρική ομάδα του συλλόγου και τις υποχρεώσεις της αλλά και για τη συμμετοχή του ως ομοσπονδιακός προπονητής στην εθνική κορασίδων.

 

Το τουρνουά αυτό είναι πολύ σημαντικό για την οικογένεια της ΑΕ Δικαίου, μιας και τα δύο παιδιά ήταν του συλλόγου, τα οποία μεγάλωσαν μέσα από το σύλλογο και μαζί τους μεγάλωσαν και εκείνοι. Έτυχε να έχει και τα δύο παιδιά στα τμήματα του και θεωρεί πως το λιγότερο που μπορεί να κάνει η ομάδα αυτή για να τα τιμήσει, είναι αυτό το τουρνουά, στο οποίο προσπάθησαν να μαζέψουν όσες περισσότερες ομάδες από τα Δωδεκάνησα. Τόνισε πως πραγματικά γίνεται μία μικρή γιορτή στο γήπεδο του Πυλίου, με την σημαντική παρουσία αγοριών και κοριτσιών και πως όλοι είχαν την ανάγκη να παίξουν ξανά το αγαπημένο τους άθλημα. Ήταν μία ευκαιρία το τουρνουά λοιπόν , να ξανά μπουν στο γήπεδο, να ξανά δουν τους φίλους τους, να ξανά παίξουν μπάσκετ και να χαρούν πολύ.

Για το αντρικό τμήμα της ΑΕ Δικαίου , στο οποίο είναι δεύτερη χρονιά με το Δημήτρη Τζομάκα, ανέφερε πως πέρσι είχαν μία πρώτη γνωριμία με τη ‘Γ εθνική, πρόλαβαν να παίξουν μόνο τρεις αγωνιστικές αλλά είδαν το επίπεδο και είχαν την ευκαιρία να καταλάβουν πώς είναι η κατάσταση και πως  φέτος είναι πολύ πιο έτοιμοι, στο να αντιμετωπίσουν το πρωτάθλημα της Γ εθνικής και ειδικά τον 3ο όμιλο, ο οποίος είναι ένας δύσκολος όμιλος, με περισσότερες ομάδες της Αθήνας. Στάθηκε στο γεγονός, πως έχει υπάρξει μία ενίσχυση σε παίκτες, αλλά κρατάνε πάντα το τοπικό στοιχείο της ομάδας, μιας και παίζει με "καθαρά" παιδιά από την Κω. Είτε από παίκτες που έχουν μεγαλώσει και έχουν ανδρωθεί μέσα από την ΑΕ Δικαίου, είτε από τις άλλες ομάδες του νησιού. Αυτό είναι μεγάλη πρόκληση για την ομάδα, να μπορούν δηλαδή να σταθούν στην Γ εθνική με τα δικά τους παιδιά.

Όσον αφορά τη συνεργασία του με την εθνική κορασίδων, δήλωσε πως είναι το έκτο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που πηγαίνει φέτος, το οποίο έγινε στη Φιλανδία, σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον. Είναι σαν να έγινε δηλαδή σε “φούσκα”. Συμμετείχαν μόνο έξι ομάδες , δεν υπήρχαν βαθμολογίες ,υπήρχε μία πρόκριση για παγκόσμιο πρωτάθλημα, χωρίς καν μετάλλια. Οι μετακινήσεις ήταν περιορισμένες στη διαδρομή ξενοδοχείο-γήπεδο και γήπεδο-ξενοδοχείο, όπου κάθε ομάδα είχε το δικό της όροφο, το δικό της λεωφορείο, με καθημερινά self-test . Η εθνική έκανε τρεις ήττες και δύο νίκες, ισοβάθμισε στη δεύτερη θέση και για κάποιους πόντους δε μπόρεσε να πάρει την πρόκριση για το παγκόσμιο. Θετικό το πρόσημο, τα κορίτσια έκαναν πολύ μεγάλη προσπάθεια, δεδομένου ότι έκαναν μόνο μία εβδομάδα προετοιμασία και χωρίς κανένα φιλικό.

Κλείνοντας τόνισε πως είναι πολύ μεγάλη εμπειρία και τιμή για κάποιον να βρίσκεται και να αγωνίζεται με το εθνόσημο στο στήθος.

free adult movies

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ