Καλλιόπη Βέττα : Στηρίζουμε τους εργαζόμενους στο ξενοδοχείο Labranda Marine Aquapark στην Κω
Τουρισμός
19/09/2024

Τη στήριξη των εργαζομένων στο ξενοδοχείο LAMBRANDA MARINE AQUA PARK στην Κω, που μένουν εκτός επιδομάτων και καλούνται να ζήσουν με μηδενικά εισοδήματα, ζητεί η Βουλευτής Κοζάνης και Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καλλιόπη Βέττα, καταθέτοντας σχετική ερώτηση στη Βουλή προς την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

 

Η αναφορά βασίζεται στο από 13/09/2024 Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.), με το οποίο η Ομοσπονδία ζητάει άμεση συνάντηση με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκειμένου να βρεθεί λύση στο πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν 250 εργαζόμενοι του ξενοδοχείου LAMBRANDA MARINE AQUA PARK στην Κω, το οποίο έπαυσε τη λειτουργία του στις 15/06/24 εξαιτίας της πτώχευσης, τον Ιούνιο του 2024, του μεγάλου τουριστικού πρακτορείου FTI με το οποίο συνεργαζόταν.

 

Όπως αναφέρεται, οι 250 εποχικά εργαζόμενοι στο ξενοδοχείο αυτό, αφενός δεν έχουν πληρωθεί εδώ και 3 μήνες κι, αφετέρου, αδυνατούν να λάβουν το επίδομα ανεργίας, καθώς δεν έχουν συγκεντρώσει τα 100 απαιτούμενα ένσημα για να είναι δικαιούχοι του. Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους αγωνίζονται να επιβιώσουν, ενώ το αρμόδιο Υπουργείο γυρνάει την πλάτη του στο δίκαιο αίτημά τους για συνάντηση και επίλυση των προβλημάτων τους. 

 

Η Π.Ο.Ε.Ε.Τ. θέτει δύο ερωτήματα προς το Υπουργείο Εργασίας που αφορούν τους εργαζόμενους αυτούς. Το πρώτο ερώτημα αφορά την αντιμετώπιση της αδυναμίας καταβολής σ΄ αυτούς -εξαιτίας της ανωτέρω κρίσης από την πτώχευση του μεγάλου τουριστικού πρακτορείου FTI- του εποχικού επιδόματος εργασίας, και το δεύτερο αφορά την αγωνία «από πού θα πληρώνονται και θα ασφαλίζονται οι εργαζόμενοι με σύμβαση αορίστου χρόνου».

 

Ως εκ τούτου η κ. Βέττα καλεί την αρμόδια Υπουργό να ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό -Τουρισμό (Π.Ο.Ε.Ε.Τ.) για συνάντησή της με τους αρμόδιους παράγοντες του Υπουργείου προκειμένου να βρεθεί λύση.

 

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της ζωής τους, η Πολιτεία οφείλει να ασχοληθεί σοβαρά με το πρόβλημα και να σταθεί δίπλα στους εργαζομένους, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να μην υπάρχει «ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ!»

tornosnews.gr