Κοινή συνέντευξη τύπου, του Δ.Σ του ΔΙΙΚ και της Αντιδημάρχου Πολιτισμού, για το διήμερο συναυλιών Μουσικής Δωματίου
Πολιτισμός
11/09/2024

Μια διαφορετική καλλιτεχνική εμπειρία καλούνται να βιώσουν, όσοι παρακολουθήσουν το διήμερο μουσικών εκδηλώσεων  Μουσικής Δωματίου που διοργανώνεται από  11 και 12 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των θερινών πολιτιστικών εκδηλώσεων «Ιπποκράτεια 2024» που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού Δήμου Κω σε συνεργασία με το ΔΙΙΚ  και τον πολιτιστική εταιρεία  «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ». 

Στην συνέντευξη τύπου παραβρέθηκαν ο  Πρόεδρος του ΔΙΙΚ, Καθηγητή κ. Νίκος Παπαντωνίου , η  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Ματίνα Βουκελάτου - Χριστοδουλίδη, ο τέως πρόεδρος του ΔΙΙΚ κ. Γερουλάνος και  ο Γ.Γ του ΔΙΙΚ Γιώργος Τάλλαρος.

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος κ.Παπαντωνίου αναφέρθηκε συνοπτικά στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το ίδρυμα το προσεχές διάστημα και είναι : 

Η Ιπποκρατική εβδομάδα 14-21 Οκτωβρίου με αιχμή του δόρατος την εκδήλωση με τους αριστεύσαντες στις  19/10 και η εκδηλώσεις με την Αστική εταιρεία στις 16 και 17 Σεπτεμβρίου

Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε την σημαντική συμβολή της αντιδημάρχου στις εκδηλώσεις στις πολιτιστικές εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν με το τμήμα πολιτισμού.
Ο κ. Γερουλάνος σημείωσε πως έχουμε "ξεχάσει" τον Ιπποκράτη . Τόνισε την έλλειψη πιάνου με ουρά για εκδηλώσεις και εξάσκηση από τους νέους ανθρώπους. Υπογράμμισε το γεγονός πως οι  τουρίστες  δεν αγαπούν  μόνο το συρτάκι αλλά και την κλασική μουσική.  Οι σκέψεις του ΔΙΙΚ  είναι να γίνει μια σειρά από κονσέρτα  και να γίνονται στα νησιά της Κω και της Πάτμου. Το κεφάλαιο της εκπαίδευσης των νέων σε αυτό το είδος μουσικής έχει σημαντική αξία για το ίδρυμα, επισήμανε ο κ. Γερουλάνος.

Ο κ.Τάλλαρος σημείωσε  για πολλοστή φορά την ανάγκη ανάδειξης του Ασκληπιείου και αυτό θα γίνει με την προετοιμασία του φακέλου ένταξης του Ασκληπιείου και του Ιπποκρατικού Όρκου στα μνημεία παγκόσμιας πολιτικής κληρονομίας της UNESCO, αφού για πρώτη φορά κατατέθηκε επίσημα ο φάκελος στο αρμόδιο υπουργείο.  Στην συνέντευξη επισημάνθηκε από όλους  η ανάγκη ανάδειξης της  Ιπποκρατικής ιστορίας της Κω, με συστράτευση δυνάμεων από όλους. 

Η Αντιδήμαρχος κ.Βουκελάτου Χριστοδουλίδη σημείωσε πως το διήμερο συνδιοργανώνεται μια συναυλία που συνδυάζει αισθητική με τις  Ιπποκρατικές αξίες, ενώ συναντώνται δύο πολιτισμοί, αυτοί της  Κω και της Πάτμου . «Στόχος μας η εξωστρέφεια της Κω με συνεργασίες και με τα υπόλοιπα νησιά» τόνισε η αντιδήμαρχος η οποία υπογράμμισε την συμβολή του δήμου που είναι αρωγός στις εκδηλώσεις του ΔΙΙΚ . 

 

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΤΕΤΑΡΤΗ 11/09/24 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ σε συνεργασία το ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩ και την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» 

ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩ, ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:30 

«Έργα μουσικής δωματίου από την Ελλάδα, την Ιβηρική Χερσόνησο και τη Λατινική Αμερική». 

Μουσική δωματίου για βιολί, κιθάρα και δύο φλάουτα. Σολίστ: Ζαχαρίας Ταρπάγκο και Ana Chifu στο φλάουτο, Τάνια Σικελιανού στο βιολί και Mislav Rezic στην κιθάρα. 

ΠΕΜΠΤΗ 12/09/24 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ σε συνεργασία το ΔΙΕΘΝΕΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩ και την ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟ «ΟΡΦΕΑΣ», ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20:00 

«Δεξιοτεχνία και Συναίσθημα». 

Μουσική δωματίου για φωνή, βιολί, δύο φλάουτα και πιάνο. Σολίστ: Αγγελική Καθαρίου, μεσόφωνος, Ζαχαρίας Τάρπαγκο και Ana Chifu στο φλάουτο, Τάνια Σικελιανού στο βιολί και Απόστολος Παληός στο πιάνο. 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ