Συνέντευξη τύπου με την χορευτική ομάδα Cracovia Danza Court Ballet με αφορμή την παράσταση στην Κω «Η Εποχή της Νερατζιάς»
Πολιτισμός
25/06/2022
Παράσταση μπαλέτου, «Η Εποχή της Νερατζιάς» ενταγμένη στα θερινά Ιπποκράτεια, την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 κι ώρα 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Panorama Kipriotis»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν  το Σάββατο 25 Ιουνίου, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού, Σέβη Βλάχου με την διευθύντρια του μπαλέτου Cracovia Danza Court Ballet , κ. Romana Agnel , στο Γραφείο Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης Δήμου Κω, με αφορμή την μια και μοναδική παράσταση στην Κω , με τίτλο «Η Εποχή της Νερατζιάς».

Η παράσταση είναι ενταγμένη στα θερινά Ιπποκράτεια για την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 κι ώρα 20:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου «Panorama Kipriotis» με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Η κ.Βλάχου υποδέχτηκε την κ.Αgnel με τις συνεργάτιδες της, στο γραφείο της , αντάλλαξαν δώρα και παραχώρησαν δηλώσεις, για την συνεργασία , που  στόχο έχει την ανάδειξη της πολιτιστικής κουλτούρας μέσω μιας παράστασης που είναι εμπνευσμένη από την ελληνική κουλτούρα και την αναγέννηση.  Η κ. Βλάχου σημείωσε ότι η χορευτική ομάδα, Cracovia Danza Court Ballet αποτελεί πρεσβευτή κουλτούρας και πολιτισμού.

Η κ. Agnel, τόνισε  ότι η  παράσταση έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για το κοινό της Κω, βασισμένη σε ιστορικά στοιχεία και θα ερμηνευθεί χορευτικά από μια από τις κορυφαίες χορευτικές ομάδες στην Ευρώπη, την Cracovia Danza Court Ballet., η οποία αποτελεί την  μοναδική επαγγελματική ομάδα αυλικών και ιστορικών χορών της Πολωνίας  με ιδρύτρια την ίδια η οποία εκτός από χορεύτρια, είναι  χορογράφος και δασκάλα.

Οι παραστάσεις της παρουσιάζουν χορογραφίες, κοστούμια, μουσική και την αυλική εθιμοτυπία εγγεγραμμένα στην δραματουργία τους αναδεικνύοντας τις παραδόσεις και την ιστορία του χοροθεάτρου της Ευρώπης.
Χάρη στη συνεργασία με υψηλόβαθμους χορογράφους και ειδικούς σε πολλούς τομείς του χορού, οι παραστάσεις της Cracovia Danza Court Ballet αποτελούν εξαιρετικά πλούσια και με ποικιλία θεάματα.

Τίτλος έργου:
Η εποχή της Νεραντζιάς / Αφορά την Αναγέννηση με  χορογραφίες χορογράφων της εποχής. Η ιστορία της μάσκας εκείνης της εποχής, είναι εμπνευσμένη από την αρχαιοελληνική  ιστορία με αναφορά στις Μούσες, που αποτέλεσαν έμπνευση για τους δημιουργούς!


Περίληψη: 

Μια μοναδική παράσταση που θα ταξιδέψει τους μικρούς και μεγάλους θεατές πίσω στα χρόνια της αναγέννησης, των κάστρων και των ιπποτών. Ιστορίες γεμάτες αυλικές ίντριγκες, αγάπη και ζήλια θα παρουσιάσουν τον φανταχτερό και πλούσιο τρόπο ζωής στις αυλές των αριστοκρατών. Αυθεντικά κοστούμια, χορογραφίες εποχής και ιστορίες άρρηκτα συνδεδεμένες με το αναγεννησιακό παρελθόν του νησιού της Κω.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ