Β.Υψηλάντης: Ανάγκη για άμεση αντικατάσταση του Διευθυντή Ιατρού του ΚΥ Πλατανίου Κω που αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης
Πολιτική
06/11/2021

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου και Κοσμήτορας της Βουλής κ. Βασίλειος Νικόλαος Α. Υψηλάντης προέβη σε παρέμβαση που έχει σχέση με τη λειτουργία των Κέντρων Υγείας στο Πλατάνι Κω 

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου με αναλυτική επιστολή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Θάνο Πλεύρη τον ενημερώνει και ζητά άμεση επίλυση των προβλημάτων του Κέντρου Υγείας Πάτμου ενώ με Κοινοβουλευτική Ερώτηση ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες αντικατάστασης του Διευθυντή Ιατρού του Κέντρου Υγείας Πλατάνι Κω που αποχωρεί λόγω της συνταξιοδότησής και προτείνει τη μετεγκατάσταση του προσωπικού του ΕΚΑΒ στο ίδιο κτίριο με το Κέντρο Υγείας. 

 

Η ερώτηση του Β.Υψηλάντη στον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τέλος Δεκεμβρίου 2020 -2021, συνταξιοδοτείται ο Διευθυντής Ιατρός του Κ. Υ. Πλατάνι Κω, ενώ θα συνεχίσουν να εξυπηρετούνται για εξετάσεις ασφαλισμένοι από τον παθολόγο ιατρό, συντονιστή της Τ.Ο.Μ.Υ καθώς και ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ και λοιπών Ταμείων.

Επίσης στον ίδιο χώρο υπάρχει αίτημα μετεγκατάστασης του προσωπικού του ΕΚΑΒ στην Κω, για να μην συνεχίσουν τις εφημερίες τους στον ακατάλληλο χώρο, κάτω από τις σκάλες εισόδου σε κλινικές, στο Νοσοκομείο της ΚΩ.

Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτάται ο αρμόδιος κ. Υπουργός Υγείας, εάν

1.    Προτίθεται άμεσα να προχωρήσουν οι διαδικασίες αντικατάστασης του Διευθυντή Ιατρού του Κέντρου Υγείας Πλατάνι Κω.

2.    Υπάρχει θετική προοπτική μετεγκατάστασης του προσωπικού του ΕΚΑΒ στο ίδιο κτήριο. Σε αρνητική απάντηση σας παρακαλώ να αναφερθεί ο λόγος».