Στην Κάρπαθο η ΠτΔ για την 80η επέτειο του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος
Δωδεκάνησα
25/09/2024
Παρών και ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης

Με την παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, θα πραγματοποιηθούν οι επετειακές εκδηλώσεις στην Κάρπαθο, για τα 80 χρόνια από την απελευθέρωση της Καρπάθου.

Η κα Σακελλαροπούλου, η οποία έχει ανακηρυχθεί κι επίτιμη Δημότης Καρπάθου, αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δημάρχου Μιχάλη Φελλουζή κι έτσι θα παραστεί για δεύτερη φορά στις αντίστοιχες επετειακές εκδηλώσεις, το Σάββατο 5 Οκτωβρίου. Η πρώτη ήταν το 2020, όπου παρέστη στον εορτασμό της 76ης επετείου του Επαναστατικού Απελευθερωτικού Κινήματος στην Κάρπαθο και μάλιστα η παραμονή της στο νησί ήταν τριήμερη και ανακηρύχθηκε επίτιμη Δημότης.

Οι φετινές εκδηλώσεις θα έχουν διάρκεια από την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου και θα λήξουν την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024. Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον Δήμο Καρπάθου, τις εκδηλώσεις της 5ης Οκτωβρίου (ημέρα Σάββατο), θα τιμήσει με την παρουσία της, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποδεχόμενη την πρόσκληση του Δ. Καρπάθου.

Ο εορτασμός της 5ης Οκτωβρίου θα ξεκινήσει με την πανηγυρική Δοξολογία, που θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μενετών από τον Μητροπολίτη Καρπάθου και Κάσου κ. Αμβρόσιο, συμπαραστατουμένος από όλους τους ιερείς του νησιού και θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος κατάγεται από την Κάρπαθο.