Καΐσερλης Κώστας: «Κεμάλ Ατατούρκ»... Είχαμε δεν είχαμε, μπερδέψαμε τα μπούτια μας
Κοινωνικά
14/10/2024

Δεν είναι ούτε για να γελάς! Έβαλε την παραδοσιακή στολή των Ποντίων ο αγαπητός μας κ. Ναβροζίδης, που παλαιότερα μπέρδεψε το πολιτικό ύψος με το μπόι του, και ξιφούλκησε εναντίον του Κεμάλ Ατατούρκ! Γιατί περί αυτού πρόκειται.

Η πλάκα είναι ότι τον συνόδεψαν και αρκετοί άλλοι, όπως για παράδειγμα εθνικόφρονες, ή υποστηρικτές του αγαπημένου μας Περιφερειάρχη όπως ο κύριος Ζουζούνης.

Να και ο κύριος Κυρίτσης που παρεξηγημένος εξήγησε ότι εκείνος φωτογραφήθηκε κάτω από την φωτογραφία του Κεμάλ για άλλο λόγο και μάλιστα παρέθεσε και το σύμφωνο συμβίωσης!

Ο Δήμαρχος εκνευρισμένος, αντί να πει δυο λέξεις για τον πατέρα της σύγχρονης Τουρκίας, άρχισε να δείχνει φωτογραφίες άλλων και κυρίως κατήγγειλε τον κύριο Ναβροζίδη ότι ξέχασε τον ευεργέτη του! Μάλιστα τα τρολ προφορικά έφτασαν να λένε και για την οικονομική στήριξη που είχε στο παρελθόν από τον Δήμο! Το τελείωσε αναφέροντας για να δικαιολογηθεί στους συμπατριώτες μας Ποντίους ότι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι το μνημείο της γενοκτονίας των Ποντίων το έφτιαξε εκείνος!

Δεν μπερδέψαμε μόνο τα μπούτια μας! Κινδυνεύουμε φτάσουμε εκεί που δεν πάει άλλο. Στην άκρατη πατριδοκαπηλία!

Αγαπητοί φίλοι. Πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο Κεμάλ Ατατούρκ είναι ένας και είναι ο Εθνάρχης της σύγχρονης δημοκρατικής Τουρκίας. Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι η γέννηση ενός σύγχρονου κράτους, ή η απελευθέρωση ενός έθνους, κάθε κράτους και κάθε έθνους, έχει πάντα το ίδιο τίμημα! Το αίμα. Δίκαιο και άδικο.

Οφείλουμε να παραδεχτούμε, θέλουμε δεν θέλουμε,  ότι βρισκόμαστε σε άλλες εποχές και ότι στα ίδια νερά οι δύο λαοί έχουν τα ίδια βάσανα και τις ίδιες αγωνίες. Και εμείς είμαστε ο λαός και όχι η κυβέρνηση που έχει την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής.

Και τέλος, φυσικά και έχουμε υποχρέωση να θυμόμαστε τους προγόνους μας. να διατηρούμε τις παραδόσεις μας  και κυρίως να αναδεικνύουμε τις αρετές μας. Αλλά ας κάνουμε λίγο κράτει.   

Τα όρια μεταξύ σοβαρού και αστείου, όπως συνέβη προχθές στις κρίσεις για τις εκδηλώσεις στην Τουρκία, μπορεί να ξεφύγουν και να φτάσουμε στην πολιτική ιδιοτέλεια που είναι η χειρότερη πλευρά της ιστορικής και εθνικής εκμετάλλευσης και καπηλείας. Τότε αγαπητέ κ. Ναβροζίδη και όλοι οι λοιποί συμπατριώτες μου μετριέται το ύψος του κάθε ανθρώπου.   

Κ. Καϊσερλης π. Δήμαρχος Κω