Συνέντευξη τύπου Βουλευτή Δωδεκανήσου Γιώργου Νικητιάδη με αφορμή την επίσκεψη του, στην καμμένη έκταση της Κω
Κοινωνικά
06/07/2024

Συνέντευξη τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε,  παραχώρησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Δωδεκανήσου Γιώργος Νικητιάδης στο meeting room του ξενοδοχείου Kos aktis art Hotel, με αφορμή την επίσκεψη του, στην καμμένη έκταση της Κω , με το διοικητή τη πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω Γρήγορη Μαυρίδη.

Ο κ.Νικητιαδης τόνισε πως η κλιματική αλλαγή " μας δείχνει τα δόντια της", στην συγκεκριμένη περίπτωση επισήμανε την μεγάλη καθυστέρηση στην τροφοδοσία  (στην Fraporr,t) των οκτώ συνολικά πτητικών μέσων , ενώ υπογράμμισε πως το εθελοντικό κίνημα στην Κω είναι μοναδικό.

Σημείωσε αυτά που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα , είναι:

Να τεθούν ερωτήματα στα αρμόδια υπουργεία  για ενίσχυση των δήμων .

Να γίνουν διανοίξεις δρόμων όπου απαιτείται για την προσβασιμότητα  μηχανημάτων έργου 

Να γίνουν αντπυρικες ζώνες 

Τόνισε ότι απαιτείται  η ενίσχυση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Κω με προσωπικό αλλά και αναβάθμιση της αφού είναι Γ τάξης και θα πρέπει βάσει πληθυσμού να είναι στην βαθμίδα Β ενώ σημείωσε πως διαθέτει μόνο 35 άτομα προσωπικό όταν το αντίστοιχο τμήμα στον αερολιμένα Κω, έχει 46 πυροσβέστες.

Πρότεινε να υπάρχει μόνιμο ελικόπτερο στην Κω για τις άμεσες παρεμβάσεις.

Αναφέρθηκε στις ομάδες δασικών υπηρεσιών, που ενώ έχουν δημιουργηθεί στην υπόλοιπη χώρα, η Κως δεν διαθέτει.

Πρότεινε να γίνουν περισσότεροι κλωβοι και δεξαμενές για αποθήκευση νερού, το οποίο παρουσιάζει έλλειψη και αυτό φάνηκε στην κατάσβεση της φωτιάς.

Αναφερόμενος στην Πολιτική Προστασία στη χώρα μας, σημείωσε τα πολλά σοβαρά κρούσματα της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο τόνισε ότι δεν χωρούν δικαιολογίες, καλώντας το κυβερνών κόμμα να ενισχύσει τους δήμους με χρηματοδοτήσεις για αντπυρικες ζώνες, δεξαμενές νερού, διανοίξεις δρόμων για αντιπυρικη προστασία .

Εκτός της ατζέντας δέχτηκε  με ευχαρίστηση να απαντήσει σε  ερωτήματα δημοσιογράφων. Αναφερόμενος στο νοσοκομείο της Κω, επισήμανε πως η Κυβέρνηση θα έπρεπε να αναρωτηθεί γιατί βγαίνουν άγονοι 14 προκηρύξεις για ιατρικό προσωπικό, ενώ δεν έδωσε απάντηση στο ερώτημα του συναδέλφου Παύλου Πάτση για το ποιόν υποψήφιο του κόμματος θα στηρίξει για την προεδρία  του κόμματος τουναντίον επισήμανε πως αναμένει να ακούσει από όλους τους υποψήφιους τις πολιτικές τους θέσεις και για το πώς το ΠΑΣΟΚ θα καταφέρει να γίνει δεύτερο κόμμα, όταν  ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε πολιτική αποσύνθεση.

Ερωτηθείς αν ο ίδιος θα ήθελε να υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, απάντησε αρνητικά.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ