Παρουσίαση στην Κω, του νέου βιβλίου του Σπύρου Πετρουλάκη «ΑΥΓΗ, το θαμμένο τετράδιο»
Κοινωνικά
05/07/2024

Το 11ο βιβλίο του επιτυχημένου συγγραφέα Σπύρου Πετρουλάκη “Αυγή, το θαμμένο τετράδιο” παρουσιάσθηκε την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Κω . Πρόκειται για το νέο έργο του συγγραφέα των τεράστιων τηλεοπτικών επιτυχιών «Σασμός» και «Ναυάγιο»  που κέρδισαν και το τηλεοπτικό κοινό.

Την εκδήλωση διοργάνωσε  το Βιβλιοπωλείο «Έκφραση»  με τις εκδόσεις Μίνωας, σε συνδιοργάνωση: Σύλλογος Κρητών Κω «Ο Τάλως» & το τμήμα πολιτισμού του Δήμου της Κω.  Προλόγισε η φιλόλογος κ.Γιώτα Κεφαλά, αποσπάσματα διάβασε η Αμαλία Ζαργιανάκη, ηθοποιός και μουσικά συνόδευσε  ο Νίκος Παριανός.  Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του Συλλόγου «Άντε Γεια στον Καρκίνο» οι οποίοι ξεκίνησαν να πουλάνε το γκρί για φέτος συλλεκτικό πλέον μπλουζάκι , για τους σκοπούς του συλλόγου.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε η δημοσιογράφος Καλλιόπη Δανελλάκη από το Ράδιο Έκφραση 97.

Το παρών μεταξύ άλλων, έδωσαν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ.Ναθαναήλ, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Ναβροζίδης, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Πολιτισμού Ματίνα Βουκελάτου Χριστουλίδη, η πρόεδρος του ΒΑΚΟΥΦ Κω κ.Ελβάν Κοτζαογλάν , η δημοτικοί σύμβουλοι Σέβη Βλάχου και Ειρήνη Χατζηχριστοφή, ο κοινοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Δημόπουλος, η πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Κω «Ο Τάλως» Αργυρώ Δασκαλάκη, η πρόεδρος της ΕΓΕ Κω κ.Μαίρη Φάκκου, η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Κω κ.Τέτη Φάκκου, ο πρόεδρος  της ΔΡ.Ε.Π.ΠΟ. «ΦΑΙΝΑΡΕΤΗ»  Μηνάς Χατζηαντωνίου,  και η πρόεδρος του συλλόγου πολυτέκνων κ.Διονυσία Δρόσου Πασσανικολάκη.

«Η Αυγή είναι η σύγχρονη ιστορία του ελληνικού κράτους, ένα κομμάτι το οποίο έχουμε συνηθίσει να το χώνουμε κάτω από το χαλάκι» ανέφερε μεταξύ άλλων για το βιβλίο του ο συγγραφέας, διηγούμενος όλη την διαδικασία που προηγήθηκε έως τη στιγμή που ξεκίνησε τη συγγραφή. Επίσης ανέφερε: “Το συγκεκριμένο βιβλίο, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα που με συγκλόνιζαν όσο τα μάθαινα. Μάλιστα πολύς κόσμος δεν γνωρίζει πως το Παλιό Τρίκερι υπήρξε το κολαστήριο 5.000 γυναικών”!

Ανακαλύπτοντας ένα παλιό τετράδιο, η Αναστασία ταξιδεύει στο ολέθριο παρελθόν. Όταν οι δύο πλευρές βρίσκονται εβδομήντα χρόνια μετά μπροστά σε έναν καθρέφτη, μύθοι και πραγματικότητες έχουν μόνο μία όψη. Την αλήθεια.

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ