Ακρίβεια: Aύξηση έως και 30% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Τουρισμός
28/05/2022

Εν μέσω ενεργειακής κρίσης οι αυξήσεις σε πολλά επίπεδα, ομοίως και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι αισθητή. Μάλιστα για τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων μίλησε στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, ο πρόεδρος τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων, Λύσσανδρος Τσιλίδης.

Το γεγονός προκαλεί προβληματισμό σε πολλές οικογένειες, οι οποίες δεν θα πάνε φέτος διακοπές, αφού δεν έχουν να διαθέσουν χρήματα για όλες τις δαπάνες που απαιτούνται.

Ειδικότερα όπως προκύπτει, στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια η αύξηση μέχρι τώρα είναι της τάξης του 25%, ενώ από το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος θα αυξηθεί ακόμα 5%. Όπως σχολίασε ο κ. Τσιλίδης, πρόκειται για μια έκτακτη συνθήκη που προήλθε από την πανδημία και τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα τηλέφωνα που δέχονται οι επαγγελματίες του κλάδου για κλείσιμο εισιτηρίων είναι σαφώς λιγότερα σε σχέση με άλλες χρονιές. Ο κ. Τσιλίδης είπε επίσης πως τα αεροπορικά εισιτήρια, πολλές φορές, εξαιτίας των προσφορών, συμφέρουν καλύτερα από τα ακτοπλοϊκά.

Πηγή: newmoney.gr