Έφτασε στην Κάλυμνο το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή τουριστική σεζόν
Τουρισμός
01/04/2022

Το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή περίοδο στην Κάλυμνο. Ήδη από τις 03.15 τα ξημερώματα, σήμερα 1 Απριλίου 2022, ελλιμενίζεται στο λιμάνι του νησιού ,στην κεντρική προβλήτα.

Πρόκειται για το πλοίο  CLIO με σημαία Μάλτας ,99 μέτρων,που πραγματοποιεί κρουαζιέρες σε νησιά του Αιγαίου και τα Μικρασιατικά παράλια.Το πλοίο ξεκίνησε από το Κουσάντασι(Νέα Έφεσο) με πρώτη προσέγγιση την Πάτμο και δεύτερη την Κάλυμνο.

Μεταφέρει 56 επιβάτες,οι περισσότεροι Αμερικανικής υπηκοότητας.

Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να έλθει στην Κάλυμνο χθες Πέμπτη στις 9.00 το βράδυ αλλά επειδή θα πλαγιοδετούσε στη κεντρική προβλήτα, υπήρχε πρόβλημα με την άφιξη του Blue Star Hios στο προγραμματισμένο δρομολόγιο του στις 02.30 ξημερώματα. Έτσι η άφιξη του μετατέθηκε για τις 03.15

Το CLIO θα παραμείνει στην Κάλυμνο μέχρι το βράδυ σήμερα Παρασκευή ,ενώ από το πρωί οι επιβάτες με λεωφορεία του Τουριστικού Γραφείου ΤEZARIS TOURS πραγματοποιούν το γύρω του νησιού.

Να σημειώσουμε ότι το κρουαζιερόπλοιο CLIO θα πραγματοποιήσει στη φετινή σεζόν 21 προγραμματισμένες προσεγγίσεις στην Κάλυμνο

‘Το πλοίο πρακτορεύει στην Κάλυμνο η KALYMNA YACHTING του Βασίλη Καπαδάκη.

Πηγή: kalymnos-news.gr