Παρουσία των τοπικών αρχών, η παρουσίαση του Ψηφιδωτού ”Δελφίνια – Κώων Βίος” στο λιμάνι της Κω
Τοπικά
21/09/2024

Παρουσία των τοπικών αρχών, η παρουσίαση  του ψηφιδωτού “Δελφίνια – Κώων Βίος” από το Εργαστήρι Ψηφιδωτού της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου  στον Λιμένα Μανδρακίου Κω, το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2024 , σε συνεργασία με την Αστική Εταιρεία “Ιπποκράτης” .

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του δημάρχου Κω Θεοδόση Νικηταρά.

Το ψηφιδωτό «Κώων Βίος» αποτελείται από 46 κομμάτια ψηφίδας εμβαδού 40 τμ, με το καθένα να ζυγίζει περίπου 80 με 100 κιλά , πάνω στο οποίο δεσπόζει η Άγκυρα , τύπου Βρετανικού Ναυαρχείου. Πρόκειται για μια άγκυρα η οποία  ανελκύστηκε πριν πολλά χρόνια από το λιμένα Μανδρακίου και σήμερα κοσμεί το λιμάνι.

Την εκδήλωση παρουσίασης του ψηφιδωτού "Δελφίνια -Κωων Βίος" πραγματοποίησε ο επιστημονικός διευθυντής της Αστικής εταιρείας Ιπποκράτης, Dr. Δημήτρης Γερουκαλης, ενώ την έναρξη της εκδήλωσης κήρυξε η πρόεδρος της Αστικής εταιρείας και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κω κ. Διονυσία Τελλή Τσιμισιρη. Χαιρετισμό Απηύθυνε ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ενώ για τους στόχους του εργαστηρίου, μίλησε ο διευθυντής του εργαστηρίου κ.Δαυιδ Χατζηδαυιδ ο οποίος τίμησε τον κ. Trevor Parker, έναν φίλο της Κω, που επισκέπτεται για πολλά χρόνια το νησί μας και είναι μαθητής του εργαστηρίου ψηφιδωτών.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ