Έφτασαν στην Κω οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες εγκαινιάζοντας τη φετινή τουριστική σεζόν-Θερμή υποδοχή από το Γραφείο Τουριστικής Προβολής
Τουρισμός
28/03/2022

Με χαμόγελα αισιοδοξίας κ με εκπλήξεις η Κως υποδέχθηκε σήμερα στις 12:00 τους πρώτους επισκέπτες της φετινής τουριστικής σεζόν.

Στο αεροδρόμιο "Ιπποκράτης" το Γραφείο Τουριστικής Προβολής του Δήμου μας, με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Τουρισμού, Σέβη Βλάχου, είπαν "καλημέρα" με γλυκό μπακλαβαδάκι και κανελάδα στους τουρίστες που κάνουν ποδαρικό στο καλοκαίρι του 2022 ενώ οι αγαπημένοι  παραδοσιακοί καλλιτέχνες, Νικολιός Χατζηνικολάου και Κυριάκος Παππούλης, επένδυσαν μουσικά τη μικρή αυτή γιορτή παίζοντας κλασικές ελληνικές μελωδίες όπως το πασίγνωστο συρτάκι.

Δηλώσεις στην κάμερα του Kos Tv, παραχώρησαν οι διοργανωτές της λιτής υποδοχής στους πρώτους ξένους επισκέπτες που έφτασαν στο νησί μας από το Bristol της Βρετανίας.

Αρχικά, η αντιδήμαρχος Τουρισμού, Σέβη Βλάχου, υπογράμμισε ότι η φετινή τουριστική σεζόν έχει καλλιεργήσει αυξημένες προσδοκίες για ανάκαμψη στους επαγγελματίες του τουρισμού και της εστίασης, μετά από τα δυο τελευταία δύσκολα καλοκαίρια λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ωστόσο η Ουκρανική κρίση και το γενικευμένο κύμα ακρίβειας που βιώνουν οι Έλληνες αλλά και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι προξενεί νέους προβληματισμούς για την τελική της έκβαση. Η ίδια, επισημαίνει ότι η Δημοτική Αρχή καταβάλει συντονισμένη προσπάθεια να είναι έτοιμο το νησί από κάθε άποψη για να προσφέρει στους τουρίστες ποιοτική διαμονή, θέτοντας σε πρώτο πλάνο έργα που επείγει να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Απριλίου.

Τη χαρά τους για την έναρξη της νέας τουριστικής σεζόν εξέφρασαν, επίσης, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Νικολιός Χατζηνικολάου, το μέλος του Δ.Σ ΔΟΠΑΒΣ, Κυριάκος Παππούλης, οι οποίοι συμμετείχαν ενεργά στη σημερινή υποδοχή στο αεροδρόμιο ‘’Ιπποκράτης’’ αλλά και ο σύμβουλος Κοινότητας Καρδάμαινας, Γιώργος Ψύρης.

Πάντως, αισιόδοξα φαίνονται τα μηνύματα για το προσεχές καλοκαίρι, ως προς την εισροή ξένων επισκεπτών, παρά τις όποιες νέες αντιξοότητες, σύμφωνα με τον τουριστικό πράκτορα, Στέλιο Κώστογλου.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ