Με Θρησκευτική κατάνυξη η εορτή της Αναλήψεως στο Ζηπάρι
Τοπικά
10/06/2021

Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε μεγαλοπρέπεια  πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα ο εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως του Κυρίου στο Ζηπάρι, στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ,  με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων .

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Έπαρχος Κω – Νισύρου Ιωάννης Καμπανής, ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής, ο Τοπικός σύμβουλος Σεβαστιανός Παρβέρης κ.α.

Αναφερόμενος στην μεγάλη δεσποτική  εορτή της Αναλήψεως ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την άφατη αγάπη του Θεού με το σχέδιο της Θείας οικονομίας.

Ο Κύριος Αναλήφθηκε, όταν με τη διδασκαλία του, με τα θαύματα του, με το σταυρικό θάνατο και την Ανάστασή του, τέλειωσε το έργο του επί της γης για τη σωτηρία του κόσμου. Αναλήφθηκε με δόξα, έδωσε την υπόσχεση πως θα στείλει το Άγιο Πνεύμα και βεβαίωσε πως πάντα είναι μαζί μας, όταν τον πιστεύουμε και τον αγαπάμε.

Στο μήνυμα του Σεβασμιωτάτου με αφορμή την διαφωνία κάποιων πιστών σε ότι αφορά την τήρηση των μέτρων με μια διήγηση από το συναξάρι του αμελή μοναχού σε ότι αφορά τα θρησκευτικά του καθήκοντα ο οποίος όμως λίγο πριν πεθάνει ένιωθε πολύ χαρούμενος και όταν τον ρώτησε ο ηγούμενος της μονής τον λόγο αυτός απάντησε ότι σε όλη του τη ζωή φρόντισε να τηρήσει πιστά την ευαγγελική εντολή «μη κρίνετε ίνα μη κριθήτε…»

Ρεπορτάζ