Στο χώρο που προτάθηκε για την ανέγερση νέου Δικαστικού Μεγάρου ο Γ.Γ Υπουργείου Δικαιοσύνης Π.Αλεξανδρής
Τοπικά
01/04/2021

Στην Κω βρίσκεται από σήμερα ο Γ.Γ. του Υπ. Δικαιοσύνης  Πάνος Αλεξανδρής, προσκεκλημένος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω, για τα θέματα της ανέγερσης Δικαστικού Μεγάρου και της στελέχωσης του Κτηματολογίου.

Το πρωί, ο Γ.Γ επισκέφτηκε μαζί με τον δήμαρχο και τον κ.Χατζηάμαλλο τον χώρο της «Λαϊκής Αγοράς» όπου σχεδιάζουν να γίνει το Δικαστικό Μέγαρο συνοδευόμενος και από τους βουλευτές της ΝΔ, Βασίλη Υψηλάντη και Γιάννη Παππά .

Ο κ. Αλεξανδρής,  σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ  τόνισε πως η προετοιμασία από πλευράς δήμου και δικηγορικού συλλόγου, είναι άρτια και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι το Δικαστικό Μέγαρο της Κω και της Νάξου θα  υλοποιηθούν αφού είναι στις προτεραιότητες του υπουργείου..  Στόχος του κ.Αλεξανδρή  είναι να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, ώστε να ξεκινήσει αμέσως μετά, η κατασκευή του κτιρίου.

Ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς, τόνισε πως ο δήμος και  δικηγορικός σύλλογος Κω, κινούνται συντεταγμένα για να υλοποιηθεί το μεγάλο έργο του Δικαστικού Μεγάρου στην Κω, επισημαίνοντας πως ο δήμος διεκδικεί για τον τόπο μεγάλα έργα. Ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω κ. Μ Χατζηάμαλλος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του Γ.Γ. στην Κω, τονίζοντας την θετική εξέλιξη των πραγμάτων.

Οι Βουλευτές της ΝΔ, τόνισαν ότι η Κυβέρνηση, ακούει τους πολίτες και τους Φορείς και προσπαθεί να είναι δίπλα τους, δίνοντας λύσεις και υλοποιώντας έργα πνοής για το νησί, όπως είναι το Δικαστικό Μέγαρο, το νοσοκομείο και η δημιουργία  Μεταπτυχιακού τμήματος.  

Ο κ.Αλεξανδρής  είχε μια σειρά  συναντήσεων για το συγκεκριμένο ζήτημα όπως  με τον δήμαρχο Κω, τον έπαρχο και με φορείς.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ