Με μεγαλοπρέπεια ο πανηγυρικός Εσπερινός του Γενεσίου της Θεοτόκου και η πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, στην Παναγία στην Καρδάμαινα
Τοπικά
07/09/2024

Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εψάλη ο πανηγυρικός Εσπερινός του Γενεσίου της Θεοτόκου το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2024 και η πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, στην Παναγία στην Καρδάμαινα.

Στον Εσπερινό χοροστάτησε και κήρυξε τον Θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ πλαισιωμένος από τον εφημέριο Καρδάμαινας ο. Αντώνιο Κασσιώτη, τον Παναοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη  π. Διονύσιο, τον π. Νικόλαο Γρύλλη, τον π. Ηλία Καμπάκη, τον π. Αναστάσιο Τσουκνιά και τον π. Βαγιανό Ιωάννη Κώστογλου.

Τον πανηγυρικό εσπερινό  παρακολούθησαν ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η έπαρχος Κω Νισύρου Ντίνα Σβυνου, ο Αστυνομικός διευθυντής της Β Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου Εμμανουήλ Καζαμιας, ο πρόεδρος της κοινότητας Καρδάμαινας Γιώργος Ψυρης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κρητικός, η Περιφερειακή Σύμβουλος Ευτυχία Σταθοπούλου, ο αντιδήμαρχος Αλέξανδρος Χρυσόπουλος, η δημοτική σύμβουλος Ευτέρπη Παπαχρήστου, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, πρόεδροι και μέλη Τοπικών Κοινοτήτων, συλλόγων και φορέων και πλήθος πιστών. Στην λατρευτική πομπή λιτάνευσης της εικόνας συμμετείχε πλήθος κόσμου .

Ο Σεβασμιώτατος  προχειρισε Αναγνώστη, ένα νέο άνθρωπο τον νεαρό μαθητή Ευάγγελο Παλούμπη ο οποίος είναι μικρότερος ηλικιακά ιεροψάλτης στο νησί μας.

Ακολούθησε η Λιτάνευση  της Ιεράς Εικόνας του Γενεσίου της Θεοτόκου στους δρόμους της Καρδάμαινας με τις δέουσες τιμές συνοδεία της Φιλαρμονικής Κω, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της  Νίκου Γκαναβούρα.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ