Την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του 44χρονου από την Γουινέα στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κω ζητεί η οικογένεια του μέσω δικηγόρου
Τοπικά
30/03/2021

Η οικογένεια του Macky Diabate ζητάει πλήρη διερεύνηση

H οικογένεια του μετανάστη από τη Γουινέα θρηνεί τον χαμό του 44χρονου Macky Diabate, ο οποίος έσβησε στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κω σφαδάζοντας επί τρεις μέρες από τους πόνους, σύμφωνα με τις καταγγελίες της ΚΕΕΡΦΑ. Ο M. Diabate ήταν γνωστός μουσικός, κιθαρίστας της Γουινέας όπως έγινε τις τελευταίες μέρες γνωστό από φίλους του οικογενειακού περιβάλλοντος του άτυχου μετανάστη.

«Ένας άνθρωπος που ήταν στα χέρια του κράτους πεθαίνει το 2021 και για τρεις ημέρες σφαδάζει από τους πόνους. Αυτό που διαπιστώνουμε είναι ότι οι ζωές των μαύρων δεν μετράνε, ειδικά μέσα στα ΠΡΟΚΕΚΑ» επισημαίνει στην ΑΥΓΗ ο δικηγόρος Δημήτρης Ζώτος.

Η οικογένειά του ζητάει την πλήρη διερεύνηση του θανάτου του σαν να ήταν  Έλληνας πολίτης που θα πέθαινε σε μια άλλη χώρα σε ένα στρατόπεδο κράτησης, όπως τονίζει, συμπληρώνοντας ότι επιθυμούν τον ορισμό τεχνικού συμβούλου. Ο δικηγόρος υπογραμμίζει επίσης ότι είναι αναγκαίο να παραμείνει και ο συγκρατούμενός του, ο οποίος είναι σημαντικός μάρτυρας, ενώ σχετικά με τους ισχυρισμούς αστυνομικών της  Ένωσης Δωδεκανήσου ότι είχε μεταφερθεί εννέα φορές σε ιατρείο και μία φορά στο νοσοκομείο, ο Δ. Ζώτος αναρωτιέται γιατί δεν παρέμεινε στο νοσοκομείο καθώς και πώς γίνεται να κρίνεται υγιής κατά το screening στις 21 Ιανουαρίου (όταν έφτασε) και μετά από δύο μήνες να πεθαίνει.

avgi.gr