Μήνυμα Επάρχου Κω-Νισύρου Καμπανή Ιωάννη για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου
Τοπικά
25/03/2021
Μήνυμα Επάρχου Κω-Νισύρου Καμπανή Ιωάννη για την Επέτειο της 25ης Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου έχει διττή σημασία, θρησκευτική και εθνική.

Η εκκλησία μας τιμά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και το έθνος μας γιορτάζει την επέτειο της έναρξης της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 ενάντια στην Οθωμανική κατοχή.

Φέτος συμπληρώνονται διακόσια χρόνια από την επέτειο του κορυφαίου ιστορικού γεγονότος της σύστασης του σύγχρονου Ελληνικού κράτους. Γιορτάζουμε την επέτειο της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της ελευθερίας μας, της ιστορικής μας υπόστασης.

Παρ΄όλα αυτά η σημερινή μέρα δεν πρέπει να είναι μία νοσταλγική υπενθύμιση ενός ιστορικού γεγονότος.

Αυτό που μας διδάσκει η Ελληνική Επανάσταση είναι ότι μόνο όταν οπλιζόμαστε με υπομονή και πείσμα, όταν συστρατευόμαστε όλοι μαζί με ενότητα και ομοψυχία, με όραμα και πίστη σε ιδανικά, σε έναν κοινό σκοπό τότε, όχι μόνο ο σκοπός μας θα επιτευχθεί αλλά θα γίνει και πηγή έμπνευσης.

Η Ελληνική Επανάσταση μας διδάσκει και κάτι ακόμα, ότι το παρελθόν μας, αποτελεί το θεμέλιο για τον σχεδιασμό του μέλλοντος.

Μόνο με τη συνειδητοποίηση της ιστορικής, πολιτικής και πολιτιστικής μας ταυτότητας, μπορούμε να διαμορφώσουμε τις προοπτικές μας και τις εξελίξεις, να γίνουμε ξανά δημιουργοί της ιστορίας.

Ο έπαρχος Κω Γ.Καμπανής εξέφρασε  τη βαθύτατη θλίψη μου και τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του εκλιπόντος Ευστάθιου Σωτήρη Μαραγκού, Αντιπεριφερειάρχη Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Δωδεκανήσου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. όπως χαρακτηριστικά είπε....Αποχαιρετούμε έναν καλό φίλο, έναν στενό συνεργάτη που πάντα προσέφερε ανιδιοτελώς στην κοινωνία μας με την πολυετή παρουσία του και δράσεις του στα κοινά.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ