Το ''Σβουρένειο'' ΚΔΑΠ/ΜΕΑ Δήμου Κω συνεχίζει εν μέσω Πανδημίας να πραγματοποιεί σημαντικές δράσεις
Τοπικά
16/03/2021
Το Κέντρο μας, ακόμα και σε περιόδους πανδημίας, τη στιγμή που όλα τα σχολεία και οι δομές παραμένουν κλειστές, είναι δίπλα στην οικογένεια και στα παιδιά με ΑΣΦΑΛΕΙΑ, ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ.
Μέσα από προγράμματα που στοχεύουν στην αφύπνιση της κοινωνίας-εξοικείωση της με τη διαφορετικότητα,με απώτερο σκοπό τη συμπερίληψη των ατόμων με Αναπηρία στην κοινωνία,μέσα από παραγωγικές-εκπαιδευτικές διαδικασίες.
Το Σβουρένειο ΚΔΑΠμεΑ  Δήμου Κω, υιοθετώντας το κοινωνικό μοντέλο της Αναπηρίας με συνεκπαίδευση σε εργαστηριακά μαθήματα, μαθητών των δημοτικών σχολείων του νησιού αλλά και με συμμετοχή σε κοινές αθλητικές δραστηριότητες, συνέργειες με φορείς και πρωταγωνιστές τους συνδημότες μας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως πυρήνας στη διαμόρφωση της νέας κουλτούρας.
Σύνθημα μας, "ΣΚΕΨΟΥ ΑΛΛΙΩΣ" και όχι το γνωστό "ΟΛΟΙ ΊΣΟΙ ΟΛΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΊ", γιατί η ισότητα τον 21° πρέπει να θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΗ.
ΤΑ ΚΔΑΠ μεΑ λοιπόν είναι τα Κέντρα που φέρνουν κοντά εμπράκτως τις έννοιες ΟΙΚΟΓΈΝΕΙΑ-ΕΡΓΑΣΊΑ-ΣΥΜΠΕΡΊΛΗΨΗ στη νέα εποχή.

 

(Από το Facebbok του Διευθυντή του Σχολείου Κωνσταντίνου Χατζηδαυίδ)