Δήμος Κω: Ειρηνική συνύπαρξη για την ευημερία των λαών, την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, η απάντηση στο μίσος και το διχασμό
Τοπικά
11/10/2024

Θλίψη και αποτροπιασμό προκαλεί στην κοινωνία της Κω η προσπάθεια του Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπου Ναβροζίδη να διασπείρει μίσος και διχασμό στην κοινωνία της Κω.

Πιστός στις οδηγίες για επίθεση, με κάθε τρόπο και αφορμή, στο Δήμαρχο Θεοδόση Νικηταρά, αδιαφορεί για την πραγματικότητα και τη διαστρεβλώνει, αλλά πρώτα από όλα, αδιαφορεί για την ενότητα της τοπικής μας κοινωνίας.

Εκμεταλλευόμενος τη θέση του Προέδρου στο Σύλλογο Ποντίων Κω «Ο Ξενιτέας» θυμήθηκε ξαφνικά να δείξει ενόχληση από την φωτογράφηση του Δημάρχου στο γραφείο του Δημάρχου Bodrum, όπου βρίσκεται σήμερα ο Δήμαρχος Κω, ως επικεφαλής αντιπροσωπείας του Δήμου Κω, στο πλαίσιο διοργάνωσης της 2ης «Συναυλία αδελφικής αλληλεγγύης Κω – Μπόντρουμ».

Αλήθεια τώρα, στην περυσινή διοργάνωση ήταν όλα καλά για τον κ. Ναβροζίδη, που ο ίδιος δεν είχε γίνει ακόμη Αντιπεριφερειάρχης;

Επειδή όμως πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση, οφείλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

1. Ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, που στήριξε όσο κανένας τη δημιουργία του Πάρκου Ποντιακού Ελληνισμού και την τοποθέτηση του Μνημείου Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, σε περίβλεπτο σημείο του κέντρου της Κω, δεν έχει ανάγκη να δώσει διαπιστευτήρια πολιτικής ορθότητας.

2. Όποιος τα επιζητεί μόνο κακό κάνει στη δημοκρατική κοινωνία της Κω, η οποία έχει αγκαλιάσει όλους τους συμπατριώτες μας, από όπου κι αν είναι η ρίζα καθενός. Όποιος ζητάει τέτοια πιστοποιητικά θυμίζει άλλες εποχές, αλήστου μνήμης.

3. Ειδικά ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, έχοντας στενούς οικογενειακούς δεσμούς με ανθρώπους ποντιακής καταγωγής, έχει δείξει επανειλημμένα την συμπαράταξή του με τα ανθρωπιστικά ιδεώδη του Ποντιακού Ελληνισμού.

4. Άραγε ο κ. Ναβροζίδης θα ζητήσει δημόσια συγγνώμη από, τον Πρωθυπουργό, Υπουργούς, Πολιτειακούς και Πολιτικούς παράγοντες, που έχουν φωτογραφηθεί σε αντίστοιχες εθιμοτυπικές συναντήσεις τους στην Τουρκία, υπηρετώντας πάντα τα συμφέροντα της χώρας μας;

5. Εν΄ τέλει, μήπως θέλει να ζητήσουμε συγγνώμη και για το γεγονός ότι ο Δήμαρχος της Κω, συνόδεψε την Ελληνική σημαία στην σημερινή παρέλαση στους δρόμους του Bodrum, όπως επίσης Κώους και Κώες με παραδοσιακές φορεσιές;

Απέναντι στη μισαλλοδοξία και την τεχνητή ένταση, κλείνουμε με μια αποστροφή του αποψινού χαιρετισμού του Δημάρχου Θεοδόση Νικηταρά, απευθυνόμενος στο Δήμαρχο του Μπόντρουμ, «…ρωμιός εγώ, τούρκος εσύ. Χριστό εγώ, Αλλάχ εσύ. Όμως και οι δυο μας, υπηρετούμε την ειρήνη, την αλληλεγγύη και την αδελφοσύνη. Γιατί οι δύο γειτονικοί λαοί πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά».

Γραφείο Τύπου

 

 

 

Φωτογραφίες