Τον Αντιπεριφερειάρχη Χ.Ναβροζίδη, επισκέφθηκε ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιταλών Πεσόντων στην Κω, Leonardo Curattolo
Τοπικά
26/09/2024

Μετά την επίσκεψη στο Δημαρχείο, ο νέος Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιταλών Πεσόντων στην Κω, Leonardo Curattolo, συνάντησε τον Αντιπεριφερειάρχη Χαράλαμπο Ναβροζίδη στο επιβλητικό κτίριο του Επαρχείου Κω με την ονομασία «Palazzo del Governo», από το οποίο εντυπωσιάστηκε ο ίδιος αλλά και οι υπόλοιποι που τον συνόδευαν.

Εκεί ο κ.Curattolo αναφέρθηκε στην επιθυμία του συνδέσμου, να μπουν οι βάσεις για την ανάπτυξη ενός εναλλακτικού τουρισμού, όπως του συνεδριακού. Αναφέρθηκε στους κοινούς στόχους και ανησυχίες που έχουν οι Έλληνες και οι Ιταλοί, ενώ τόνισε πως στόχος είναι να τιμηθούν οι πεσόντες και να υπάρχουν εποικοδομητικές συνέργειες.

Ο Αντιπεριφερειάρχης κ.Ναβροζίδης ενημέρωσε για την απουσία της Επάρχου Ντίνας Σβύνου λόγω υποχρεώσεων και αναφέρθηκε στο νησί μας και γενικότερα στις προσπάθειες που κάνει ο Περιφερειάρχης Ν.Α Γιώργος Χατζημάρκος, ενώ τόνισε πως μέσα από τον απλό λόγο μπορούμε να ξεκλειδώσουμε το χαρακτήρα μας και να πετύχουμε έναν εποικοδομητικό διάλογο και παράλληλα αναφέρθηκε στο ευχάριστο νέο της επιθυμίας του συνδέσμου για τον συνεδριακό τουρισμό.

Ο διοργανωτής πολιτικών εκδηλώσεων Lilo Bourjo, παίρνοντας το λόγο αναφέρθηκε στο κτίριο του Επαρχείου, το οποίο όπως χαρακτηριστικά τόνισε αποτελεί ένα κτίριο γεμάτο πολιτισμό, ενώ προσκάλεσε προσωπικά τον κ.Ναβροζίδη στη Σικελία για να ανταποδώσει τη φιλοξενία.

Στη συνάντηση, όπως και στο Δημαρχείο,  τη μετάφραση έκανε ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής και γνώστης της Ιταλικής γλώσσας Γιάννης Τρικοίλης.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ