Συγκινητική η μεγάλη προσέλευση κόσμου στην εορτή του Αγίου Φανουρίου στις δικαστικές Φυλακές Κω με αμέτρητες φανουρόπιτες
Τοπικά
26/08/2024

Με κατάνυξη και  συγκίνηση, παρουσία πλήθους προσκυνητών τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός του Αγίου Φανουρίου στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο, στο κατάστημα κράτησης των Δικαστικών Φυλακών, χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π.Ιωακείμ  Οικονομίκου, συμπαραστατούμενος από τον Ιερατικό Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού ναού π. Κωνσταντίνου Καματερού.

Πλήθος ευλαβών προσκυνητών κατέκλυσαν τον χώρο των Φυλακών γύρω από το ιερό παρεκκλήσιο πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το πέρας του πανηγυρικού εσπερινού.

Ο ναός θα παραμείνει ανοιχτός και αύριο το πρωί όπου θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Έψαλλε χορός ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη-καθηγητή και Πρόεδρο του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κω Γιώργο Σακέλλη, Νίκος Παπαθωμάς, Γιώργος, Μαστορόπουλος, Μιχάλης Χατζηνικήτας, ο μικρός Δαυίδ Περουλής και Γιάννης Κιάρης.

Τις Φανουρόπιτες ευλόγησε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Χασικος.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: Ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, η Έπαρχος Κω-Νισύρου Ντίνα Σβύνου, ο Αστυνομικός διευθυντής της Β Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου  Εμμανουήλ  Καζαμίας, ο διοικητής της τροχαίας Βασίλης Πλατώνης, οι αντιδήμαρχοι Σταματία Κανταρζή, Σταμάτης Καμπουράκης, ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Πης, ο κοινοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Βασιλείου, ο Διευθυντής του Σωφρονιστικού καταστήματος κ. Γιώργος Δέμος και πλήθος προσκυνητών να προσκυνήσουν τον Άγιο Φανούριο.

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ