Με λαμπρότητα ο εσπερινός και η πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας στην Κοίμηση της Θεοτόκου Αντιμάχειας (Προσκύνημα)
Τοπικά
14/08/2024

Με  τη δέουσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εψάλη απόψε ο πανηγυρικός εσπερινός της Κοίμησης της Θεοτόκου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ. Ιερεμία στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Προσκύνημα) Αντιμάχειας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτη π. Διονύσιος Παριάρος, ο εφημέριος του ιερού ναού π. Αντώνιος Κασιώτης, ο π. Ηλίας Καμπάκης, ο π. Αναστάσιος Γιώτης, ο π. Γεώργιος Κασσιώτης και ο π. Νικόλαος Γρύλλης.

Έψαλλαν χοροί ιεροψαλτών: Μιχάλης Ανδρέου, Δημήτρης Τσάμπαλας, Μανώλης Σχουλλής, Γιώργος Μιαούδης, Παναγιώτης Ρήγας, Γιώργος Μαστορόπουλος και ο Απόστολος Κουτρουμάνος.

Παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, ο αντιδήμαρχος Σταμάτης Καμπουράκης, ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ηρακλειδών, εκπρόσωποι της 80 ΑΔΤΕ, ο π. Δήμαρχο Ηρακλειδών Θεοδόσης Βαρκας και πολλοί προσκυνητές.

Αμέσως μετά ακολούθησε η πάνδημη λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Παναγίας συνοδεία της Φιλαρμονικής  Κω με παιδιά από όλο το νησί, του ιερού κλήρου, των τοπικών αρχών και του λαού.

Προσφέρθηκαν  παραδοσιακοί λουκουμάδες σε όλους, ενώ το  μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι θα πραγματοποιηθεί αύριο βράδυ στην αυλή της εκκλησίας.

Χρόνια πολλά σε όλους!

 

 

 

 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ