Ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη μεταξύ υπουργού & υφυπουργού Υγείας, Δημάρχου & συλλογικών φορέων της Κω
Τοπικά
17/07/2024

Μία ενδιαφέρουσα τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη και του υφυπουργού Υγείας, Μάριου Θεμιστοκλέους και σχεδόν όλων των κορυφαίων στελεχών των συλλογικών φορέων υγείας της νήσου Κω.

Ο Δήμαρχος Κω Θ.Νικηταράς, σε δηλώσεις του στο Kos tv, ανέφερε πως έπειτα από δική του προτροπή πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη, προτού επισκεφθεί το νησί μας ο Υπουργός, προκειμένου να έρθει προετοιμασμένος και γνώστης όλων των προβλημάτων των δομών υγείας του νησιού μας.

Ο κ.Νικηταράς εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την κατάσταση στο νοσοκομείο, η οποία συνεχώς χειροτερεύει. Ανέλυσε πως το γεγονός, για ακόμη μία χρονιά, εν μέσω του θέρους καλούμαστε να επιστρατεύσουμε όλες μας τις δυνάμεις , προκειμένου να διεκδικήσουμε το αυτονόητο, την κάλυψη δηλαδή των θέσεων κρίσιμων ειδικοτήτων, είναι εξαιρετικά ανησυχητικό. Τόνισε πως το μεγάλο ζητούμενο είναι οι λύσεις να είναι μόνιμες και διαχρονικές, που υπηρετούν το νοσοκομείο με επάρκεια και ποιότητα και δε θα επιδέχονται καμία αμφισβήτηση. Τέλος διευκρίνησε πως ο Δήμος της Κω και ειδικά αυτή η Δημοτική Αρχή, έχει αποδείξει πολλές φορές εμπράκτως, είτε δίδοντας οικονομικό βοήθημα ή στέγη σε γιατρούς και εργαζομένους του ΕΚΑΒ, πως συμπληρώνει τα κενά του κράτους , με διάθεση συνεργασίας για την ενδυνάμωση των δομών υγείας.

Όσον αφορά τη στάση του Υπουργού κ.Γεωργιάδη, εστίασε σε έναν στόχο, αυτόν που θέλει να βάλει στο «παιχνίδι» τους ιδιώτες γιατρούς, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά.

Ρεπορτάζ