Με λαμπρότητα ο πανηγυρικός εσπερινός της Εορτής του Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Πλατάνι
Τοπικά
12/07/2024

Με ευλάβεια ο πανηγυρικός εσπερινός της εορτής της Συνάξεως του Αρχαγγέλου Γαβριήλ εψάλη  με λαμπρότητα ,  χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, στον ΙΝ Αγ. Αθανασίου και Αρχαγγέλου Γαβριήλ στο Πλατάνι. 

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Γενικός Αρχιερατικός π. Ιωάννης Διακοπαναγιωτης, ο Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της ΙΜ π. Ιωακείμ, οι Ιερείς: π. Περικλής Κιάρης, π. Κωνσταντίνος Καματερός, π. Αναστάσιος Τσουκνιάς ο. Νεκτάριος Χασικος, π.Ιωαννης Βαγιανός Κωστογλου και ο εφημέριος του ΙΝ π. Αναστάσιος Γιώτης. 

Έψαλλαν ο Πρωτοψάλτης του ΙΝ, Τρύφων Γεωργίου και οι Αχιλλέας Φαρμάκης και Γ. Κιάρης.

Το παρών έδωσε η αντιδήμαρχος Ματίνα Βουκελατου Χριστοδουλίδη, ο δημοτικός σύμβουλος Σταμάτης Πης ,εκπρόσωπος της 80 ΑΔΤΕ και αρκετοί πιστοί.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην Χάρη του Αρχαγγέλου Γαβριήλ αλλά και στην παρουσία των Αγγελικών ταγμάτων, Χερουβίμ, Σεραφείμ, Εξουσιών και Δυνάμεων, αλλά και στον Φύλακα Άγγελο που έχει ο καθένας μας. Αναφέρθηκε επίσης, στην προσευχή προς τον Φύλακα Άγγελο που έχει η εκκλησία μας.

Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε την επιθυμία του να επιτραπεί από την Δ' Εφορεία Αρχαιοτήτων η δυνατότητα να τελεστεί εσπερινός στον Αρχάγγελο Γαβριήλ ,στην Βασιλική στο Ψαλίδι, γεγονός που δεν έχει τελεσφορήσει παρά τις επισταμένως προσπάθειες του. Ευχαρίστησε το δήμο της Κω για την κατασκευή της σκάλας και την αντιδήμαρχο για τα κάγκελα που χρηματοδότησε η οικογένεια της .

Αμέσως μετά τον πανηγυρικό εσπερινό, ακολούθησε το παραδοσιακό πανηγύρι, με πατροπαράδοτους μεζέδες και ζωντανή μουσική .

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ