Με θρησκευτική ευλάβεια ο Εσπερινός για την εορτή των Αγίων Εν Δωδεκανήσω στο Μονάγρι
Τοπικά
07/07/2024

Με θρησκευτική ευλάβεια ο πανηγυρικός εσπερινός στο Ιερό Κάθισμα των Εν Δωδεκανήσω Αγίων στο Μονάγρι Ασφενδιού πάνω από τον Ασώματο, εψάλη απόψε με ευλάβεια και κατάνυξη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν: ο Γενικός Αρχιερατικός, Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου π. Ιωάννης, ο Αρχιμανδρίτης και ιεροκήρυκας της ιεράς μητροπόλεως π. Ιωακείμ και οι ιερείς: π. Περικλής Κιάρης, π. Αναστάσιος Τσουκνιάς , ο π. Ιωάννης Σταυρόπουλος και ο π. Ιωάννης Βαγιανός Κωστογλου.

Τους ύμνους απέδωσε χορός Ιεροψαλτών υπό τον χοράρχη-Πρωτοψάλτη Μιχάλη Ανδρέου, Μιχάλης Γκινής, Νίκος Διαμαντής, Σταμάτης Μανούσογλου, Γιώργος και Γιάννης Κιάρης. Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν, ο διοικητής της 80 ΑΔΤΕ Παύλος Ανδρικόπουλος, ο διευθυντής Β'  Αστυνομικής Διεύθυνσης ταξίαρχος Μανώλης Καζαμιας, ο πρόεδρος της κοινότητας Ασφενδιού Σεβαστιανός Παρβερης, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Αβριθης  και ο π.προεδρος κοινότητας Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλης.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό εορτασμού των Εν Δωδεκανήσω Αγίων, που ήταν μια ιδέα του γέροντά του Μητροπολίτη Καρπάθου-Κάσου κ. Αμβροσίου με αφορμή την Αγιογράφηση της Εικόνας τους προκειμένου να δοθεί ως δώρο στην πρώτη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στα Δωδεκάνησα.

Στην συνέχεια μίλησε για τα αγιασμένα χώματα της Δωδεκανήσου και της Κω αναφερόμενος στο πέρασμα τόσων Αγίων από τα νησιά μας αλλά και από τη συγκεκριμένη περιοχή στο Μονάγρι. 

Φωτογραφίες
Ρεπορτάζ